Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Παιδικό δωμάτιο -Αγόρια


Τα δωμάτια των αγοριών έχουν κάθε φορά τη δική τους προσωπικότητα. Δράση και περιπέτεια, ένταση και φαντασία κυριαρχούν. Υπάρχουν μια σειρά από πραγματικά υπέροχα θέματα για το αγορίστικο δωμάτιο.

Ταιριάξτε αισθητική, φαντασία και δημιουργικότητα ώστε το δωμάτιο να συνδυαστεί με την ανάπτυξη του παιδιού σας και τις διαφορετικές προτιμήσεις του με την πάροδο του χρόνου.
Η διακόσμηση στο θέμα που θα επιλέξετε μπορεί να συνδυαστεί με επιπλέον λύσεις όπως αντίστοιχα σεντόνια, κουρτίνες, διακοσμητικά αντικείμενα. Μια καλή λύση είναι να βάψετε με χρώματα κοντά στο θέμα όλους τους τοίχους (πχ κόκκινο και μπλε για ένα δωμάτιο Σπάιντερμαν).

Αγαπημένα θέματα των αγορίστικών δωματίων είναι:
Σούπερήρωες
Οι χάρτινοι σουπερήρωες πχ Σπάιντερμάν, Μπάτμαν, είναι οι αγαπημένοι των περισσότερων αγοριών. Η εικόνα του ήρωα σε σκηνές δράσης θα καθηλώσει τον πιτσιρικά μας. Ταυτόχρονα θα μπορούμε να διατηρήσουμε τη θεματολογία για χρόνια αφού οι παραστάσεις αυτές είναι κλασικές και για εφηβικά δωμάτια.

Βυθός
Σε αγόρια που αγαπούν το κολύμπι, τις βουτιές ή ονειρεύονται κυνήγι χαμένων θησαυρών ή αναζητούν μυθικά ζώα των θαλασσών, μπορούμε να τους προσφέρουμε ένα τοίχο ζωγραφισμένο με ένα μαγικό θαλάσσιο και υποθαλάσσιο χώρο. Μια τέτοια τοιχογραφία συνδυάζει υπέροχα χρώματα, αλλά και συνοδευτικά διακοσμητικά στοιχεία για ολόκληρο το χώρο.
Ποδόσφαιρο.
Κάντε το δωμάτιό του ένα πραγματικό χώρο ποδοσφαιρικής μαγείας. Με τοιχογραφίες από ποδοσφαιρικούς αγώνες, μπάλες και ζωντανά χρώματα . Φυσικά μπορείτε να προσδώσετε και ένα χαρακτήρα διαφορετικό με δεκάδες στοιχεία από την αγαπημένη του ομάδα με φανέλες, φωτογραφίες, κασκόλ, αναμνηστικά κλπ

Αυτοκίνητα
Τα περισσότερα αγόρια αγαπούν τα «μηχανοκίνητα» και ξοδεύουν ώρες χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους παίζοντας με αυτοκινητάκια. Τι πιο καλό από το να διακοσμήσετε τους τοίχους με ένα παρόμοιο θέμα; Στολίστε το δωμάτιό του με εικόνες αυτοκινήτων ζωγραφισμένες στον τοίχο και μεγάλα σήματα της τροχαίας ολόγυρα.
Σαφάρι
Το ανοικτό τοπίο μιας σαβάνας είναι ιδανικό για τη δημιουργία ενός χώρου με ποικίλα ερεθίσματα από ζώα που τα παιδιά αγαπούν και δε συναντούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Λιοντάρια και λεοπαρδάλεις, τίγρεις και πίθηκοι, θα δώσουν μια διαφορετική αίσθηση στο δωμάτιο του.
Το δωμάτιο του πειρατή
Δεν υπάρχει αγόρι το οποίο να μην ενθουσιάστηκε με την ιδέα των χαμένων θησαυρών και των ταξιδιών με πειρατικά ιστιοφόρα. Φιλοξενήστε στους τοίχους του δωματίου: το χάρτη του νησιού, το καράβι του πειρατή, και εικόνες από την πειρατική συντροφιά με το γιο σας σε ρόλο Μπαρμπαρόσα!
Διάστημα
Η εξερεύνηση του διαστήματος ξεκινάει. Το παιδί υπολογίζεται ότι περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο δωμάτιό του. Δώστε του την ευκαιρία να γνωρίσει τους πλανήτες, να πετάξει με τη φαντασία του οδηγώντας διαστημόπλοια, να ανακαλύψει νέους αστερισμούς και να τα βάλει με φλεγόμενους μετεωρίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...