Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Pufas Crystal Finish

Pufas Crystal Finish σε μεταλλικές αποχρώσεις :
Ένα δυνατό μεταλλικό εφέ δημιουργεί μια τρισδιάστατη αίσθηση μεταμορφώνοντας ένα συμβατικό χώρο σε υπόδειγμα αισθητικής. Πρόκειται για μια πρωτότυπη τεχνοτροπία σε ασημένιες ή μπρονζέ ανταύγειες, που έχει τη δυνατότητα να αλλάζει αποχρώσεις ανάλογα με την κλίση του φωτός.
Υλικά :
  • Ακρυλικό αστάρι νερού.
  • Διακοσμητικό χρώμα Pufas Crystal Finish.
  • Μεταλλικές χρωστικές Pufas σε μπρονζε, ασημένιο η χρυσό.
  • Πατρόγκα.
  • Γούνινο ρολό.
Υπάρχουν αμέτρητες ιδέες που μπορούμε να επινοήσουμε η να υιοθετήσουμε προκειμένου να ολοκληρώσουμε μια πρωτότυπη χρωματική εφαρμογή σε μια κάθετη επιφάνεια. Το υλικό της τεχνοτροπίας που παρουσιάζουμε σε αυτήν την ενότητα περιέχει ειδικούς “κρυσταλλικούς” κόκκους,οι οποίοι όταν χρωματιστούν με τις αποχρώσεις που προτείνουμε, δημιουργούν μια αίσθηση μεταλλικών ρινισμάτων στην επιφάνεια μας, κάνοντας τον τοίχο να ξεχωρίζει από κάθε άλλη συμβατική χρωματική λύση. Όταν ολοκληρωθεί αυτό το τρισδιάστατο εφέ θα διαπιστώσουμε ότι αποκτά πολύ όμορφους ιριδισμούς ανάλογα με την γωνία που πέφτει επάνω του το φως. Αυτές οι μεταλλικές “γυαλάδες” έχουν κάτι το μαγικό και κάνουν το βλέμμα κυριολεκτικά να χάνεται μέσα τους. Το υλικό δουλεύεται με πολλούς τρόπους ανάλογα με το εφέ που θέλουμε να δημιουργήσουμε: με γούνινο ρολό,με φαρδύ πινέλο, με γάντι η σπάτουλα. Εγώ παρουσιάζω μια εκδοχή με γούνινο γάντι και μια με φαρδύ πινέλο (πατρόγκα).
Στάδια 1ο:
Περάστε ένα χέρι ακρυλικό αστάρι νερού σε όλη την επιφάνεια και δημιουργήστε το κατάλληλη υπόστρωμα για την εφαρμογή του Pufas Crystal Finish. Το αστάρι έχει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη κάθε τεχνοτροπίας. Είναι το υλικό που θα δέσει το χρώμα με τον τοίχο και θα βοηθήσει ουσιαστικά στην εφαρμογή του Pufas. Άλλωστε μια σωστή προεργασία θα κάνει τον τοίχο σας κατάλληλο και για μελλοντικές μεταμορφώσεις. Αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει καλά πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο.
Στάδιο 2ο :
Για να δημιουργηθούν οι χρυσές και ασημένιες ανταύγειες στην επιφάνεια σας προσμίξτε Pufas τη χρυσή και ασημένια χρωστική. Υπολογίστε πως για να βγει ένα ασημένιο εφέ με διακριτικές χρυσές ανταύγειες, πρέπει η αναλογία να είναι 2 μέρη ασημένιου προς 1 μέρος χρυσού. Φροντίστε δηλαδή να επικρατεί η ασημένια απόχρωση. Ανακατέψτε καλά μέχρι οι χρωστικές να διαλυθούν καλά μέσα στο χρώμα και το Pufas αποκτήσει μια ενιαία απόχρωση.
Στάδιο 3ο :
Με το γούνινο ρολό εφαρμόστε το πρώτο χέρι του καλά χρωματισμένου πλέον Pufas Πάρτε με το γάντι λίγο χρώμα και με συνεχείς κυκλικές κινήσεις εφαρμόστε το τμηματικά στην επιφάνεια σας. Το Pufas περιέχει κρυστάλλινους κόκκους, τους οποίους στο συγκεκριμένο στάδιο πρέπει να σπάσετε, πιέζοντας τους κατά την εφαρμογή. Επιδιώξτε να δημιουργήσετε μιά ομοιόμορφη επιφάνεια,τρίβοντας και εξαφανίζοντας τους κόκκους. Οι κινήσεις πρέπει να είναι συνεχείς και κυκλικές κατα μήκος της επιφάνειας, χωρίς να δημιουργούνται σκιές και ματίσεις στις ενώσεις. Κατ'αυτόν τον τρόπο δημιουργήται μια μεταλλική βάση πάνω στην οποία θα ολοκληρώσουμε το τρισδιάστατο εφέ.
Στάδιο 4ο:
Με το γούνινο ρολό δημιουργήστε τα ανάγλυφα νερά, εφαρμόζοντας το δεύτερο χέρι Pufas. Οι ποσότητες στο γάντι θα πρέπει να είναι μετρημένες ώστε να έχετε τον καλύτερο έλεγχο του εφέ. Οι κινήσεις του χεριού πρέπει να είναι σε σχήμα 8.Χωρίς να πιέζετε το υλικό στην επιφάνεια, χαϊδεύοντας το, μετακινήστε τους κόκκους με τέτοιον τρόπο, ώστε να τους μοιράζετε ομοιόμορφα στην επιφάνεια, καθορίζοντας τις εντάσεις που θέλουμε να δώσουμε στα νερά του εφέ. Προσοχή: στο συγκεκριμένο στάδιο μην πιέζετε δυνατά το υλικό γιατί διαφορετικά θα σηκωθεί. Είναι σημαντικό σε μεγάλες επιφάνειας κάθε λίγο να παρακολουθείτε το εφέ από απόσταση για να δείτε πώς εξελίσεται. Το αποτέλεσμα πρέπει να έχει μια ομοιογένεια και μια ισορροπία, την οποία θα καθορίσουν το μέγεθος και η ένταση των μεταλλικών νερών του Pufas. Διορθώστε τυχόν εντάσεις στο φινίρισμα όσο ακόμη το χρώμα είναι νωπό. Οι κινήσεις πρέπει πάντα να είναι σε σχήμα 8 προς μία κατεύθυνση και μαλακές σαν χάδι.

ΜΠΡΟΝΖΕ ΕΦΕ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΙΝΕΛΟΥ

Στάδιο 5ο:
Στη συγκεκριμένη διακοσμητική πρόταση το στάδιο της προεργασίας παραμένει το ίδιο με εκείνο που έχουμε ήδη περιγράψει. Προσμίξτεε στο Pufas τη μπρονζε χρωστική. Όσο περισσότερη χρωστική βάζετε τόσο πιο σκούρα και μεταλλική θα γίνει η απόχρωση στην επιφάνεια σας. Αναμίξετε την χρωστική σας με το υλικό έως ότου ενοποιηθούν.
Στάδιο 6ο :
Εφαρμόστε με πατρόγκα το Pufas τμηματικά στην επιφάνεια. Είναι σημαντικό να έχουμε αποφασίσει εκ των προτέρων τι αποτέλεσμα θέλουμε να δημιουργήσουμε. Η πατρόγκα αποτυπώνει ξεκάθαρα την κίνηση των χεριών μας, μοιράζοντας τους κρυσταλλικούς κόκκους του υλικού ανάλογα με την φορά του χεριού μας. Για να έχουμε ένα αισθητικά ομοιόμορφο αποτέλεσμα λοιπόν , θα πρέπει η εφαρμογή του υλικού να γίνεται χωρίς περιττές κινήσεις και επαναλήψεις.
Στάδιο 7ο:
Βουτήξτε την πατρόγκα στο χρώμα και εφαρμόστε το υλικό πολύ απαλά στην επιφάνεια. Η εφαρμογή γίνεται με ένα χέρι και σιγά-σιγά δημιουργήται το φινίρισμα. Με την κίνηση της πατρόγκας απλώνεται τους κρυστάλλινους κόκκους σε όλη την επιφάνεια και στο σχέδιο που επιθυμείτε. Μια ασφαλής και εντυπωσιακή διακοσμητική πρόταση είναι η εφαρμογή του υλικού με διαγώνιες σταθερές κινήσεις, έτσι ώστε να δημιουργούνται παράλληλα και ορμητικά νερά στο εφέ που δίνουν την εντύπωση του καταρράκτη. Για πιο περίπλοκα αποτελέσματα εφαρμόστε την πατρόγκα με κοφτές χιαστί κινήσεις, δημιουργούντας ένα πιο σκληρό και γεμάτο εφέ.
Στάδιο 8ο:
Παρακολουθήστε από απόσταση την εξέλιξη του εφέ σας στην επιφάνεια και όπου κρίνεται απαραίτητο συμπληρώστε προσεκτικά χρώμα. Όσο το υλικό είναι ακόμα νωπό, έχετε την δυνατότητα να διορθώνετε τυχόντα λάθη. Η αρμονία των κινήσεων σας είναι εκείνη που καθορίζει την ομοιομορφία του αποτελέσματος. Επαναλάβετε τα στάδια της εφαρμογής έως ότου ολοκληρώσετε. Μόλις η επιφάνεια στεγνώσει θα διαπιστώσετε πως ανάλογα με την κλίση του φωτός το εφέ ζωντανεύει, δημιουργώντας μια τρισδιάστατη μεταλλική επιφάνεια στο χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...