Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Μαύρο : Το χρώμα του σκοταδιού.

Το μαύρο είναι το χρώμα που δημιουργείται από την έλλειψη φωτισμού. Στην πραγματικότητα είναι ένα εμπόδιο στο φυσικό φως. Αυτό το κάνει σκληρό , παγερό, πένθιμο, θλιβερό και σοβαρό χρώμα που αμύνεται και αντιστέκεται στο φως. Τα άτομα που αγαπούν το μαύρο χρώμα έχουν μια δικής θεώρηση για την ζωή. Προσπαθούν να αμυνθούν στα θάνατο και θέλουν να προστατεύονται από τις όποιες αρνητικές επιρροές του περιβάλλοντος χώρου. Παρότι θεωρείται σύμβολο πένθους, το μαύρο είναι αμυντικό, προστατευτικό χρώμα που το προτιμούν όσοι έχουν φοβίες και ανασφάλειες. Χρησιμοποιείται δε και για να δηλώσει επισημότητα, ενώ στην πραγματικότητα φοριέται για προστασία από τον αρνητικό μαγνητισμό χώρων και ατόμων.
Ονόματα του Μαύρου:

Το μαύρο δεν έχει ονόματα. Ανάλογα με την πυκνότητα του γίνεται γκρι και λίγο λίγο μαλακώνει για να δώσει τη θέση του στο λευκό.
Τι συμβολίζει:
Το μαύρο είναι το χρώμα της άμυνας της προστασίας και του απαράβατου. Είναι μυστικιστικό χρώμα και σε πολλές χώρες του κόσμου συμβολίζουν με αυτό το θάνατο ενώ με το αντίθετο του , το λευκό, που στην ουσία είναι παράγωγο του, συμβολίζουν τη ζωή.
Πως μας επηρεάζει:
Το μαύρο επιδρά στα πάντα αρνητικά. Μπορεί να θεωρηθεί προστατευτικό και αμυντικό στις περιπτώσεις που το φοράμε. Μαζί με το λευκό δίνουν την εναλλαγή του τέλους και της αρχής, της συνεχούς ροής και κίνησης.
Σε ποιους χώρους να το προτιμούμε.
Βάψτε με μαύρο τους φράκτες και τα κάγκελα των σπιτιών σας . Συνδυάστε το μαύρο με το άσπρο. Αγοράστε έπιπλα σε χρώμα μαύρο. Διακοσμήστε τους τοίχους σας με ασπρόμαυρες εικόνες. Όλα αυτό είναι πολύ σικ και έχουν μια αρμονική έκφραση του κύκλου της ζωής. Μην κάνετε όμως το λάθος να βάψετε έναν τοίχο μαύρο γιατί θα νομίζετε ότι σας πλακώνει το στήθος κάθε φορά που τον κοιτάζετε. Ο ρόλος των χρωμάτων στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση είναι πολύ σημαντικός, εξίσου σημαντικός με εκείνον της ανάγκης για αισθητική στους χώρους που ζούμε. Η αναζήτηση λοιπόν των χρωματικών συνθέσεων στους χώρους που εργαζόμαστε και ζούμε πρέπει να γίνεται με βάση την φιλοσοφική θεώρηση της φυσικής διάταξης στο περιβάλλον και σε καμία περίπτωση αντίθετα με αυτή.
Πηγές : Τεχνικά φυλλάδια και περιοδικά χρώματος και διακόσμησης που είμαι συνδρομητής. Το παραπάνω άρθρο μπορεί να αντιγραφεί μέρος του ή όλο αρκεί να προστεθεί ένα link προς τη σελίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...