Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Vivaldi Petra: απομίμηση πέτρας.

Vivaldi Petra.

Ένα εντυπωσιακό αλλά και πρωτότυπο εφέ απομίμησης πωρόλιθου είναι σε θέση να δημιουργήσει μια εντελώς διαφορετική αίσθηση σε μια εξωτερική η εσωτερική επιφάνεια. Πρόκειται για μια εξαιρετική τεχνοτροπία που βασίζεται σε μείγμα παλαιωμένου ασβέστη και μαρμαρόσκονης. Χωρίς να θέλω να διαφημίσω οποιονδήποτε δυστυχώς τα υλικά είναι διαθέσιμα μόνα από την εταιρεία ART & COLOR Aφοί Ηλιόπουλοι.
Υλικά :
Vivaldi Accordi, αστάρι βάσης siloxane:
1,5 κιλ ανά τετραγωνικό Vivaldi Petra:
Διαφανές γαλάκτωμα Vivaldi Sospiri:
Γαλάκτωμα Πατίνας Vivaldi Sospiri χρωματισμένο σε τόνο καφέ:
Αυτοκόλλητη ταινία 6 χιλιοστών:
Αλφάδι:
Ρολό – σκαφάκι:
Ατσάλινη σπάτουλα:
Ειδικό μεταλλικό εργαλείο για εφέ Fero Quadro:

Στάδιο 1:

Πριν την εκτέλεση η σκιαγράφηση των πεδίων που θα σχηματισθεί ο πωρόλιθος είναι σημαντική. Η διάσταση κάθε πέτρας είναι περίπου 25 επί 40 εκατ. Με το αλφάδι σημαδέψτε σωστά τα πεδία.

Στάδιο 2:

Εφαρμόστε την αυτοκόλλητη ταινία στα σημεία που έχετε ορίσει.

Στάδιο 3:

Επαναλάβετε τη διαδικασία διαχωρισμού και στα κάθετα πεδία της επιφάνειας.

Στάδιο 4:

Έχοντας ολοκληρώσει τα πεδία περάστε ένα χέρι το primer Vivaldi Accordi με ρολό η πινέλο. Σε νέο σοβά το αστάρι μπορεί να περαστεί κατευθείαν. Σε γυψοσανίδα, και ξαναβαμμένες επιφάνειες εφαρμόστε ένα χέρι Vivaldi Accordi πριν το Vivaldi Petra. Το Vivaldi Accordi είναι ένα αστάρι βάσης siloxane που διακρίνεται από την αξιοπρόσεκτη σταθεροποίηση και την υψηλή ικανότητα προσκόλλησης και διαπνοής. Ταυτόχρονα το αστάρι κολλά ακόμα περισσότερο τις ταινίες εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη σταθερότητα τους μέχρι το τέλος της εργασίας μας.

Στάδιο 5:

Το Vivaldi Petra είναι μείγμα παλαιωμένου ασβέστη και λεπτής μαρμαρόσκονης, για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Εφαρμόστε το πρώτο χέρι με τη χρήση της φαρδιάς ατσαλένιας σπάτουλας. Μην γεμίζετε με υπερβολικό υλικό τον τοίχο. Αντίθετα η επιφάνεια από μόνη της δείχνει που χρειάζεται υλικό. Αφήστε το υλικό να στεγνώσει για τέσσερις ώρες τουλάχιστον.

Στάδιο 6:

Εφαρμόστε το δεύτερο χέρι Vivaldi Petra. Με την σπάτουλα γεμίζετε τον τοίχο με υλικό επιδιώκοντας όσο είναι δυνατόν μια λεία επιφάνεια. Προσοχή: Σε μεγάλες επιφάνειες καλό είναι να δουλεύετε τμηματικά η με συνεργασία για να αποφεύγετε στέγνωμα του υλικού.

Στάδιο 7:

Χάρη στα παλιά Βενετσιάνικα εργαλεία που τώρα ανακατασκευάζονται από τη La Calce Del Brenta είναι δυνατό να επιτύχουμε έξι διαφορετικά εφέ στην επιφάνεια του Petra , ανεξάρτητα από το σχήμα που θα έχουμε δώσει με τις κατάλληλες διαγραμμίσεις. Μόλις το υλικό αρχίζει να δένει στην επιφάνεια, δημιουργούμε την απομίμηση πέτρας. Οι κινήσεις πρέπει να είναι συνεχείς και τοξοειδείς. Σε τακτά χρονικά διαστήματα καθαρίζουμε το εργαλείο με καθαρό πανί.

Στάδιο 8:

Πριν το υλικό στεγνώσει εντελώς περάστε πάλι απαλά πάνω στην επιφάνεια μια ατσάλινη σπάτουλα ώστε ανάλογα με το εφέ να την εξομαλύνετε ελαφρά ή να δημιουργήσετε επίπεδα τμήματα.

Στάδιο 9:

Πριν στεγνώσει το Vivaldi Petra αφαιρέστε με προσοχή τις ταινίες.

Στάδιο 10:

Το υλικό ως μείγμα παλαιωμένου ασβέστη είναι πολύ απορροφητικό. Καλό είναι να περάσετε ένα χέρι διαφανές γαλάκτωμα Vivaldi Sospiri πριν την πατίνα.

Στάδιο 11:

Με ρολό η πινέλο περάστε το επιθυμητό χρώμα της πατίνας Vivaldi Sospiri. Δουλέψτε γρήγορα και τμηματικά με σκοπό να αποφύγετε σκιές στις ενώσεις.

Στάδιο 12:

Με ένα νωπό καθαρό σφουγγάρι πατινάρετε το υλικό , δημιουργώντας την απομίμηση πέτρας.
Μετά πάμε για άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...