Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ανάγλυφη Πατίνα 3 :


Στάδιο τρίτο : Με το γούνινο ρολό περάστε δύο χέρια το χρώμα της βάσης. Η εφαρμογή δύο στρώσεων χρώματος επιβάλλεται για να καλυφθεί πλήρως ο γκρι στόκος και κυρίως γιο να εισχωρήσει η μπογιά ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία της ανάγλυφης πιο επιφάνειας. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει πάρα πολύ καλά πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο
Στάδιο τέταρτο: Με ένα φυσικό σφουγγάρι θαλάσσης περάστε τμηματικά "ταμπονάροντας" το χρωματισμένο πορτοκαλί glaze. Δουλεύετε κάθε φορά περίπου 1m2 επιφάνεια για να μην στεγνώνει το διάλυμα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τους θερινούς μήνες με υψηλές θερμοκρασίες καθώς και στις μεγάλες επιφάνειες επιβάλλεται η μερική αραίωση της πατίνας με νερό και η προσθήκη ειδικών επιβραδυντικών ουσιών. Μόνο έτσι εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος χρόνος για τη δημιουργία της τεχνοτροπίας.
Στάδιο τέταρτο β : Όταν εφαρμόσετε το glaze με το σφουγγάρι, ΑΜΕΣΩΣ "στρώστε" το χρώμα με ένα χαρτί κουζίνας σκουπίζοντας το με ελαφριές κινήσεις. Είναι σημαντικό να μην αφήσετε ίχνη από το σφουγγάρι και κυρίως να μην στεγνώνει το χρώμα στις ενώσεις, δημιουργώντας έτσι σκιές. Ιδανικό είναι να γίνεται η εργασία με δύο άτομο, όπου ένας περνάει glaze με το σφουγγάρι και ο άλλος ακολουθεί στρώνοντας το με χαρτί κουζίνας.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...