Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Διαλέγοντας απόχρωση για το χώρο μας.


Διαλέγοντας χρώματα :
  • Όταν διαλέγετε απόχρωση για εξωτερικό χώρο, πρέπει να γνωρίζετε ότι η απόχρωση παρουσία ηλιακού φωτός φαίνεται πιο ανοιχτή. Διαλέξτε σκουρότερη απόχρωση.
  • Όταν διαλέγετε απόχρωση για εσωτερικό χώρο πρέπει να γνωρίζετε ότι οι σκιές και η απουσία άπλετου φωτός κάνουν την απόχρωση να φαίνεται πιο σκούρα και πιο γκρίζα. Διαλέξτε ανοιχτότερη απόχρωση.

ΣΤΙΛΠΝΟΤΗΤΑ (ΓΥΑΛΑΔΑ) ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ
Η αντίληψη που έχει το ανθρώπινο μάτι για μία απόχρωση, μπορεί να επηρεαστεί από τη στιλπνότητά του. Αλλά και η στιλπνότητα ενός χρώματος επηρεάζεται από την υφή και το πορώδες της επιφάνειας καθώς και από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες.
Τα στιλπνά (γυαλιστερά) χρώματα ανακλούν σε μεγάλο βαθμό το φως, αποκαλύπτοντας κάθε ατέλεια της επιφάνειας, ενώ δεν απορροφούν ρύπους και καθαρίζονται εύκολα.
Στα σατινέ και ημιμάτ υπάρχει συγκερασμός των ιδιοτήτων των γυαλιστερών και ματ, χωρίς ακρότητες δίνοντας μια αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο. Καθαρίζονται εύκολα και αποτελούν πολύ καλή λύση για τη βαφή χώρων που υπάρχουν παιδιά ή όπου υπάρχει έντονη καταπόνηση από τη χρήση.
Τα ματ ανακλούν το φως σε μικρό βαθμό και καταφέρνουν να καλύπτουν τις ατέλειες της επιφάνειας.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ :
Σε ορισμένες σκούρες αποχρώσεις ενδέχεται να απαιτούνται περισσότερες στρώσεις για να επιτευχθεί πλήρης κάλυψη. Στις περιπτώσεις αυτές, για να αποφύγετε επιπλέον στρώσεις αλλά και για να μειώσετε το κόστος, προτείνουμε να χρησιμοποιείτε σαν πρώτη στρώση μία πιο ανοιχτή απόχρωση της ίδιας σελίδας (ίδιος τόνος) που παράγεται από πιο καλυπτική βάση ή γκρι απόχρωση S 1502 από τη σελίδα 112 από τις ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ (ΒΕΝΤΑΛΙΑ) της VECHRO ή κατάλληλο γκρι αστάρι.
ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Mεταμέρεια είναι το φαινόμενο κατά το οποίο δύο επιφάνειες φαίνονται να έχουν το ίδιο χρώμα, όταν τις παρατηρούμε υπό συγκεκριμένες συνθήκες και διαφορετικό όταν οι συνθήκες αυτές αλλάξουν. Αυτό μπορεί να οφείλεται:
  • Στη διαφορετική υφή των επιφανειών, γιατί έτσι επηρεάζεται η ποσότητα του ανακλώμενου φωτός που φτάνει στον παρατηρητή από τα δύο δείγματα.
  • Σε διαφορετικό φωτισμό.
  • Σε συνδυασμό παραγόντων με αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο όταν η επιφάνεια βρίσκεται σε μακρυνή ή κοντινή απόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...