Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ατμοσφαιρική διακόσμηση σε τόνους χρυσού.



Είναι μια πρωτότυπη λύση που συνδυάζει την εύκολη εφαρμογή με την υψηλή αισθητική και τη διάρκεια στο χρόνο . Είναι μια ασυνήθιστη τεχνική που συγκεντρώνει όλες τις προδιαγραφές για μια αληθινά νέα όψη στις κάθετες επιφάνειες ενός εσωτερικού χώρου, έχοντας το πλεονέκτημα πως μπορεί να εφαρμοστεί με αρκετή ευκολία από τον καθένα . Δεν χρειαζόμαστε κανένα προσόν ή εμπειρία για να ακολουθήσουμε τα στάδια αυτής της τεχνικής. Η ιδιαιτερότητα του υλικού δημιουργεί  ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το υλικό δημιουργεί ένα  τρισδιάστατο εφέ που ανάλογα με την οπτική γωνία που το κοιτάς  αλλά και το φωτισμό αλλάζει χρωματισμούς. Οι χρυσές ανταύγειες είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Υλικά :


Αστάρι νεφτιού (primer ) για το στάδιο της προετοιμασίας την επιφάνειας.
 Πλαστικό σατινέ χρώμα μαύρης απόχρωσης για τη βάση.
Multi brilliant effect-Metalic.
Βερνίκι νερού.
Σφουγγάρι νερού.
Ρολό
Σκαφάκι.

Προεργασία :


Η προετοιμασία της επιφάνειας είναι πάντα πολύ σημαντική για την εξέλιξη μιας τεχνοτροπίας και για αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η εφαρμογή primer πριν την τεχνοτροπία δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά αντίθετα δημιουργεί το κατάλληλο υπόστρωμα για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.

Στάδιο πρώτο.


Εφαρμόζουμε τη μαύρη σατινέ απόχρωση στον τοίχο μας . Επειδή το μαύρο χρώμα είναι γενικά ένα δύσκολο χρώμα ως προς την καλυπτικότητα του φροντίζουμε αν περαστεί δύο χέρια ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη και χωρίς σκιές επιφάνεια. Αφήνουμε τον τοίχο μας να στεγνώσει απόλυτα πριν προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο.

Στάδιο δεύτερο.


Προσμίξτε το υλικό με λίγο βερνίκι έτσι ώστε να κολλάνε τα στρασάκια πιο εύκολα στην επιφάνεια σας.  Επίσης καλό είναι να το αραιώσουμε με λίγο νερό ώστε να γίνει πιο εύχρηστο και διάφανο. Με τη χρήση ενός σφουγγαριού θαλάσσης εφαρμόστε το διάλυμα κατά τόπους. Η εργασία πρέπει να γίνεται , όπως και σε κάθε άλλη τεχνοτροπία, τμηματικά προσέχοντας πάντα να μην στεγνώσει το υλικό στον τοίχο χωρίς να προλάβετε να διαμορφώσετε το επιθυμητό εφέ. Η τεχνική με την οποία θα περάσετε το υλικό θα πρέπει να είναι ανάλογη του (colorwashing) σκουπίζοντας τον τοίχο με το σφουγγάρι  είτε ταμπονάροντας το σφουγγάρι με συνεχείς κινήσεις και κοφτές κινήσεις ( spogging )  για ένα πιο σφιχτό και γεμάτο αποτέλεσμα . Η επιλογή είναι δική σας και εξαρτάται από την αισθητική που θέλετε να δώσετε στην επιλεγμένη επιφάνεια.

Στάδιο τρίτο.

Όσο η επιφάνεια είναι νωπή τελειοποιήστε με το σφουγγάρι το φινίρισμα, προσθέτοντας υλικό εκεί που εσείς κρίνετε αναγκαίο και αφαιρώντας  αντίστοιχα υλικό στα σημεία που είναι πολύ. Γενικά το υλικό πρέπει  να εφαρμόζεται με μέτρο και προσοχή . Όταν χρησιμοποιούμε πολύ υλικό υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν άσπρα στίγματα τα οποία είναι ιδιαίτερα εμφανή στη μαύρη βάση και δύσκολα επαναφέρονται. Όπως σας έχω πει και σε άλλες αναρτήσεις που αφορούν τεχνοτροπίες στους τοίχους καλό είναι να δοκιμάζεται πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια για να τελειοποιήσετε το αποτέλεσμα.

Στάδιο τέταρτο.

Για να προστατεύσετε την επιφάνεια από την φθορά του χρόνου αλλά και για να την κάνουμε αδιάβροχη περνάμε ένα χεράκι βερνίκι νερού από τα ειδικά που υπάρχουν στα χρωματοπωλεία . Το βερνίκι πρέπει να περαστεί αφού η επιφάνεια μας έχει στεγνώσει πολύ καλά. Το βερνίκι νερού πρέπει να είναι κρεμώδες και πρέπει να αραιωθεί έτσι ώστε να μην αφήσει σημάδια στο τελικό εφέ. Μην θεωρείτε το συγκεκριμένο στάδιο προαιρετικό. Επιβάλλεται η στρώση βερνικιού γιατί διαφορετικά τα στρασάκια θα κολλάνε στο χέρια σας σε κάθε επαφή με  τον τοίχο.
Πηγές άρθρου :  Η εμπειρία μου σαν ελαιοχρωματιστής αλλά και τεχνικά περιοδικά του κλάδου και  χρώματος και διακόσμησης. 

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πολύ για τις πραγματικά πολύτιμες πληροφορίες , καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες οδηγίες!!!μας είναι απαραίτητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...