Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Spogging

Σύννεφα στους τοίχους
Με τη βοήθεια ενό απλου σφουγγαριού θαλάσσης, αλλά και με το ανάλογο μεράκι και τη φαντασία που είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί κάτι πραγματικά ομορφο και διαφορετικό, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δροσερό κι ευχάριστ εφέ στους τοίχους της κουζίνας μας, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Με τη βοήθεια δύο χρωμάτων και με κυρίαρχη την τελική απόχρωση του ανοιχτου πράσινου,αλλά και με ένα όμορφο stencil, θα ολοκληρώσουμε μια επιφάνεια που θα είναι σε θέση να μας χαρίσει μια μοναδική αίσθηση ανεμελιάς και αισιοδοξίας.

ΥΛΙΚΑ: Αστάρι νερού , Πλαστικό χρώμα ημισατινέ κίτρινης απόχρωσης,  Πλαστικό χρώμα ημι-σατινέ λαδί πράσινης απόχρωσης, Πλαστικό χρώμα ημι-σατινε ανοιχτό πράσινο ,  Ζελέ τεχνοτροπίας βάσης λαδιού,  White spirit, Ρολό , Φυσικά σφουγγάρια θαλάσσης ,  Πινέλο ζωγραφικής , Γυαλόχαρτο, Σκαφάκι, Stencil, Αναδευτήρας, Κενά δοχεία , Αλφάδι.
Στάδιο 1: Περάστε με ρολό το αστάρι νερού σε ολόκληρη την επιφάνεια που θα εφαρμόσετε την τεχνοτροπία. Το αστάρι λειτουργεί ωσ υπόστρωμα για να αναγεννηθεί το οποιοδήποτε εφέ.Αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει και κατόπιν προχωρήστε στο επόμενο στάδιο.
Στάδιο 2:  Αναμείξτε το ζελέ τεχνοτροπίας με το κίτρινο χρώμα βάσης. Η αναλογία είναι δύο μέρη χρώμα τρία μέρη ζελέ, ώστε να δουλεύεται πιο εύκολα.Με το σφουγγάρι θαλάσσης δουλέψτε τμηματικά ανά ένα τετραγωνικό μέτρο. Περάστε το χρώμα σε κατά τόπους σημεία και μετά στρώστε το, σφουγγίζοντας το με συνεχόμενες και με αντίθετης κατεύθυνσης κινήσεις. Δουλέψτε γρήγορα και χωρις καθυστέρηση.
Στάδιο 3: Με ένα σφουγγάρι περάστε το δεύτερο χρωματισμένο ζελέ τεχνοτροπίας. Η διαδικασία εφαρμογής είναι ίδια με την αναφερόμενη επάνω. Στρώστε τα χρώματα έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία στην απόχρωση. Εαν το χρώματα δεν δουλεύονται εύκολα, ρίξτε λίγο white spirit στα σφουγγάρια σας.
Στάδιο 4: Χωρίσ να στεγνώσει το χρώμα στην επιφάνεια, προχωρήστε το εφέ με τις ίδιες εργασίες στο σύνολο της επιφάνειας. Το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να συμπληρώσετε δύο και τρείς φορές χρώμα στην επιφάνεια, ώστε να δημιουργήσετε το εφέ.
Στάδιο 5: Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει στην επιφάνεια και κατόπιν προχωρήστε στη διαδικασία εφαρμογής του stencil . Βρείτε την ευθεία και με γυολόχαρτο τρίψτε ελαφρα την επιφάνεια που θα κολληθεί το stencil. Η συγκεκριμένη εργασία απαιτειται ώστε το stencil να κολλήσει καλά στον τοίχο, γιατί η πρόσφυσή του πάνω στο ημι-σατινέ χρώμα πιθανώ να μην είναι απόλυτα εφικτή.
Στάδιο 6: Με πολύ προσοχή, κολλήστε το stencil . Προσέξτε να είναι σε παράλληλη θέση με το δάπεδο. Επειδή πολλές φορές το μάτι ξεγελάει, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα αλφάδι.
Στάδιο 7: Στη συγκεκριμένη εφαρμογή έχουμε επιλέξει ένα δίχρωμο stencil .Με το πινέλο ζωγραφικής η stencil περάστε το πρώτο χρώμα.Η εφαρμογή του χρώματος πρέπει να γίνεται προσεχτικά χωρίς να βάψουμε τα πεδία της δεύτερης αποχρωσης και κυρίως χωρίς να ποτίζει το stencil.
Στάδιο 8: Αμέσως και χωρίς καθυστέρηση περάστε και τη δεύτερη απόχρωση.Η επιμέλεια και η προσοχή σας πρέπει να είναι ανάλογη. Όταν ολοκληρώσετε όλα τα πεδία,αφαιρέστε το stencil με προσοχή και όσο ακόμη τα χρώματ είναι νωπά. Οι εργασίες σας πια θα έχουν ολοκληρωθει. Καλή επιτυχία!!!!!!!!Και μία συμβουλή να φροντίζεται το σφουγγάρι σας να είναι πάντα νωπό γι'αυτό καλό είναι να το βρέξετε και να το στραγγίξεται καλά στην αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...