Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Βαφή Πέρλας

ΕΦΕ ΠΕΡΛΑΣ:

Μια έξυπνη και πρωτότυπη τεχνοτροπία που χαρίζει σε μια κάθετη επιφάνεια εκείνο το κάτι άλλο που την κάνει να ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλη συμβατική χρωματική επιλογή. Εύκολη και γρήγορη στην εφαρμογή της, έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει κάθε χώρο του σπιτιού σε αληθινό έργο τέχνης.Η τεχνοτροπία που παρουσιάζω παρακάτω δεν έχει ιδιαίτερες στην εφαρμογή της και έχει την ικανότητα να δημιουργεί ένα καταπληκτικό εφέ πέρλας σε οποιοδήποτε τοίχο. Απλως ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα σωστά και μεθοδικά.

Υλικά:

Αστάρι νερού:
Πλαστικό χρώμα βάσης σατινέ:
Γαλάκτωμα πέρλας χρυσής βάσης χρωματισμένο στην απόχρωση της αρεσκείας σας.
Ρολό τεχνοτροπίας Velvet H/R της ROLLEX (συνιστώμενο)
Ρολό για σπατουλαρισμένες επιφάνειες(κοντή τρίχα)
Σκαφάκι για το χρώμα:
Πινέλο:
Προσοχή:::(Ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να γνωρίζετε με την πέρλα είνα ότι διατίθεται σε τρείς διαφορετικές αποχρώσεις. Χρυσή-Μπλέ-Ασημένια. Ανάλογα με τις αποχρώσεις που τελικά θα επιλέξετε χρησιμοποιήστε και τον κατάλληλο τύπο πέρλας).

Προεργασία:

Για να μπορέσει η επιφάνεια να αναδείξει το εφέ της πέρλας πρέπει ο τοίχος να είναι σπατουλαρισμένος και εντελώς λείος. Αλλιώς η γυαλάδα της πέρλας σε συνδυασμό με τη σατινέ βάση, θα εμφανίσουν κάθε κακοτεχνία που ίσως υπάρχει στον τοίχο. Αφού ο τοίχος υποστεί την κατάλληλη προεργασία περάστε ένα χέρι αστάρι νερού. Το αστάρι είναι μορφής primer μπορεί να χρωματιστεί στο χρώμα της βάσης. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κερδίσετε χρόνε εργασίας, γλιτώνοντας ένα χέρι στρώση από τη βάση ειδικά όταν η βάση είναι σκούρα όπως στην συγκεκριμένη πρόταση. 
 

Στάδιο 1:

Όταν το αστάρι έχει στεγνώσει περάστε την σατινέ βάση. Η απόχρωση που σας προτείνουμε είναι σκούρα πράσινη. Λόγω της ιδιαιτερότητάς της, ίσως να χρειαστούν και τρία χέρια μέχρι να καλύψει πλήρως την επιφάνεια εφαρμογής. Το ρολό που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι ειδικό για σπατουλαρισμένες επιφάνειες με κοντή τρίχα.
Αφού τελειώσετε το πέρασμα της βάσης αφήστε τον τοίχο να στεγνώσει καλά.

Προετοιμασία ρολού τεχνοτροπίας.

Το είδος του ρολού τεχνοτροπίας θα καθορίσει την ένταση της σύνθεσης που θα γεννά το εφέ σε σχέση με τη βάση. Εμείς έχουμε επιλέξει να σας παρουσιάσουμε ένα πιο απαλό τελείωμα. Η πέρλα θα περαστεί με ένα ρολό τεχνοτροπίας, το οποίο ταυτόχρονα θα δημιουργήσει και το εφέ. Υπάρχουν δύο τρόποι για να περαστεί το υλικό. Είτε περνώντας με ένα ρολό την πέρλα και κατόπιν με το ρολό τεχνοτροπίας δημιουργήστε τα νερά του φινιρίσματος (αφαιρετική τεχνική ) είτε περνώντας κατευθείαν την πέρλα με το ρολό τεχνοτροπίας στον τοίχο. Και στις δύο περιπτώσεις το ρολό πρέπει να έχει προ εργαστεί για να αποδώσει καλύτερα. Πιο συγκεκριμένα, φροντίστε να είναι το ρολό νωπό από νερό και με τη βοήθεια ενός πινέλου στρώστε λίγο από το γαλάκτωμα της πέρλας στις εσοχές του.

Στάδιο 2 (α' εκδοχή )

Σε κάθε τεχνοτροπία, στο στάδιο της δημιουργίας δουλεύετε πάντα τμηματικά, ξεκινώντας από το πάνω αριστερά τμήμα του τοίχου και δουλεύοντας ανά 1.5 τετραγωνικό. Το γαλάκτωμα της πέρλας έχει την ιδιότητα να μην στεγνώνει γρήγορα, αφήνοντας το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για να γίνει η εφαρμογή του. Παρ'ολα αυτό η εργασία πρέπει να γίνεται γρήγορα και αν είναι δυνατό με συνεργασία δύο ατόμων. (Ένας περνά πέρλα και ο άλλος δημιουργεί εφέ). Περάστε με ένα ρολό το χρώμα και αμέσως με το ρολό τεχνοτροπίας δημιουργήστε το φινίρισμα.

Στάδιο 3 (α' εκδοχή )

Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι συνεχείς και με ακανόνιστη κατεύθυνση. Όσο πιο πολλές φορές περάσετε το ρολό τεχνοτροπίας, τόσο πιο απαλό και αχνό γίνεται το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι είναι πάντα άμεσα συσχετισμένο με την αισθητική εκείνου που το εφαρμόζει. Σε όποια σημεία υπάρχουν σκιές ή το εφέ δεν σας αρέσει, διορθώστε περνώντας ξανά από πάνω γαλάκτωμα πέρλας. Όταν δουλεύετε μόνοι σας και τμηματικά, θ πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία των ενώσεων για να αποφύγετε τις σκιές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...