Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ανάγλυφες επιφάνειες-Τεχνοτροπίες


Θέλετε να επιλέξετε για τους εξωτερικούς τοίχους μια διαφορετική χρωματική λύση? Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο που η εφαρμογή του ακολουθεί μεθόδους δοκιμασμένες στο χρόνο? Θέλετε να πρωτοτυπήσετε με μια νέα τεχνοτροπία που χωρίς υπερβολικές καινοτομίες αποτελεί μια ευχάριστη αλλαγή απέναντι στην καθιερωμένη λύση της μονοχρωμίας ή των λευκών επιφανειών? Δεν έχετε παρά να εφαρμόσετε τα στάδια που σας προτείνουμε και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Οι τοίχοι μιας κατοικίας μπορούν να παίζουν πολύ πιο ουσιαστικό ρόλο από εκείνον των διαχωριστικών ουδέτερων επιφανειών που απλά και μόνο οριοθετούν τις λειτουργίες της. Με την ίδια λογική οι εξωτερικοί τοίχοι μπορούν να έχουν τεράστια σημασία στην ανάδειξή π,χ. Ενός όμορφου κήπου ή μιας ήρεμης γωνιάς στη βεράντα ενός εξοχικού σπιτιού. Σε κάθε περίπτωση μια έξυπνη τεχνοτροπία σαν κι αυτή που σας προτείνουμε εδώ, παρουσιάζεται σαν ιδανική λύση για να πετύχουμε αποτελέσματά που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και συγχρόνως ακολουθούν μεθόδους εφαρμογής δοκιμασμένες στο χρόνο. Πρόκειται για μια πρωτότυπη τεχνική, ειδική για εξωτερικές αλλά και εσωτερικές επιφάνειες, που εφαρμόζεται εύκολα και γρήγορα χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ή επαγγελματική εμπειρία και δημιουργεί ένα ωραιότατο ανάγλυφο εφέ που θυμίζει επιφάνεια φθαρμένη από το πέρασμα του χρόνου. Το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά εύπλαστο υλικό, μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε ανάγλυφο σχέδιο επιθυμούμε.

Υλικά :

Αστάρι Fissativo per Muri, Muri di Firenze.
Ακρυλικό υδατοδιαλυτό ζελέ AQUAWAX:
Βερνίκι Cera Per Muri:
Πινέλα :
Ρολά:
Φαρδιά σπάτουλα:
Στοκαδόρος :
Σκαφάκι :
Μαλακό πανί :
Πλαστικό μπουκάλι νερού :
Γυαλόχαρτο :

Στάδιο 1:

Το συγκεκριμένο υλικό για να έχει πρόσφυση στον τοίχο απαιτεί την απαραίτητη προεργασία του με τη στρώση ειδικού ακρυλικού ασταριού του συστήματός του. Το εν λόγω αστάρι Fissativo per Muri έχει μορφή ζελέ και δίνει την ικανότητα στον τοίχο να κρατήσει τον ανάγλυφο ακρυλικό σοβά. Αραιώστε με νερό το αστάρι σε αναλογία ένα μέρος νερό προς τρία μέρη αστάρι. Με ένα ρολό ή πινέλο, περάστε καλά ολόκληρη την επιφάνεια με το αστάρι και αφήστε την να στεγνώσει πλήρως.

Στάδιο 2:

Με μια φαρδιά σπάτουλα και ένα στοκαδόρο περάστε το Muri Di Firenze. Το προϊόν είναι ακρυλικής βάσης και δεν χρειάζεται αραίωση. Η εφαρμογή του μπορεί να γίνει με ακανόνιστες μυστριές και σε διάφορα σχήματα, χωρίς να το στρώσετε. Το υλικό γενικά είναι εύκολο στην εφαρμογή του και μπορείτε να του δώσετε διάφορα σχήματα ανάλογα με το εφέ που επιλέγετε. Υπολογίστε ότι η απόδοσή του είναι 1,5-2 κιλά το τετραγωνικό.

Στάδιο 3:

Αφού στρώσετε το υλικό στην επιφάνεια, με τη βοήθεια ενός πολύγωνου αντικειμένου όπως η βάση ενός πλαστικού μπουκαλιού, ανασηκώστε το στόκο, βεντουζάροντας. Έτσι η επιφάνειά σας θα γίνει ανάγλυφη.

Στάδιο 4 :

Αφού αφήσετε λίγο το υλικό να στεγνώσει και να πιάσει στην επιφάνεια μ με τη σπάτουλα στρώστε ελαφρά το υλικό. Ουσιαστικό χαιδεύετε το υλικό και διν το πιέζετε. Φροντίστε να είναι στρωμένο σωστά και ομαλό αν και ανάγλυφο. Αφήστε το να στεγνώσει τουλάχιστον 24 ώρες. Κατόπιν γυαλοχαρτάρετε ελαφρά την επιφάνεια για να λειανθεί.

Στάδιο 5:

Με ένα πινέλο βάψτε την επιφάνεια με το ακρυλικό υδατοδιαλυτό ζελέ AQUAWAX, το οποίο έχετε χρωματίσει στην απόχρωση που επιθυμείτε. Το χρώμα δεν χρειάζεται αραίωση. Βάψτε με προσοχή την επιφάνεια δίνοντας έμφαση στα κλειστά σημεία που έχουν δημιουργηθεί. Δουλέψτε τμηματικά υπολογίζοντας ότι το χρώμα δεν πρέπει να στεγνώσει αφού θα το πατινάρετε στο επόμενο στάδιο.

Στάδιο 6 :

Όσο το χρώμα είναι νωπό και σε διάστημα περίπου 5 έως 10 λεπτών από την εφαρμογή του, πατινάρετε την επιφάνεια με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί. Όπου εσείς κρίνετε αναγκαίο ξαναπεράστε με το πινέλο το χρώμα και επαναλάβετε την εργασία. Προσέξτε μονάχα να μην σας στεγνώσει το χρώμα και δημιουργηθούν σκιές στις ενώσεις.

Στάδιο 7 :

Αφού ολοκληρωθεί η πατίνα και η επιφάνεια έχει στεγνώσει, περάστε δύο χέρια το ειδικό βερνίκι Cera Per Muri.το συγκεκριμένο στάδιο είναι πάρα πολύ σημαντικό για να προστατεύσετε την επιφάνεια από τη φθορά του χρόνου αλλά και να την αδιαβροχοποιήσετε, ειδικά αν θέλετε να το εφαρμόσετε σε εξωτερικές επιφάνειες. Το πρώτο χέρι Cera Per Muri περνιέται με αραίωση 10%
Τα παραπάνω χρώματα είναι της εταιρείας ASCOT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...