Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Παραμυθένια χρώματα.Παιδικό δωμάτιο-κορίτσια.

Με τα χρώματα του παραμυθιού.

Ο συνδυασμός του ροζ και του μοβ και η χρήση μιας παιδικής μπορντούρας, αρκούν για να δώσουν ζωή σε ένα κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο.

Υλικά:

Αστάρι βάσης νερού:
Αλφάδι:
Χαρτοταινία:
Πινέλο:
Πλαστικό χρώμα απόχρωσης-Ροζ και Μοβ:
Πλαστικό χρώμα απόχρωσης ανοιχτού Ροζ :
Διακοσμητική μπορντούρα με παιδική παράσταση:
Πινέλο ζωγραφικής:
Σκαφάκι:

Στάδιο 1:

Ασταρώστε την επιφάνεια με αστάρι βάσης νερού και περιμένετε να στεγνώσει καλά. Χωρίστε νοητά τον τοίχο στα 2/3 και με την βοήθεια ενός αλφαδιού βρείτε την ευθεία που θα κολληθεί η χαρτοταινία.

Στάδιο 2:


Πάνω στα σημεία της ευθείας που έχετε μαρκάρει τοποθετήστε την χαρτοταινία. Έχει σημασία να είναι ευθεία και παράλληλη με το δάπεδο διότι αργότερα θα αποτελέσει τον οδηγό για την μπορντούρα.

Στάδιο 3:

Πάλι με τη χρήση του αλφαδιού , χωρίστε ξανά κάθετα το σύνολο της άνω επιφάνειας, σε σταθερά πεδία των 15 εκατ. Κατόπιν κολλήστε τη χαρτοταινία που θα αποτελεί και το πεδίο εφαρμογής της δεύτερης απόχρωσης.

Στάδιο 4:

Με ένα ρολό περάστε δύο χέρια την ροζ απόχρωση στην επάνω επιφάνεια.

Στάδιο 5:

Χρωματίστε δύο χέρια την κάτω επιφάνεια σε ανοιχτή μοβ απόχρωση.

Στάδιο 6:

Μόλις περάσετε και το δεύτερο χέρι και όσο το χρώμα είναι ακόμα νωπό, αφαιρέστε με πάρα πολύ προσοχή τις κάθετες χαρτοταινίες. Αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει καλά.

Στάδιο 7:


Στην πάνω πια επιφάνεια, και αφού έχει στεγνώσει η πρώτη απόχρωση μονώστε με χαρτοταινία τα πεδία που θα περάσετε την ανοιχτή ροζ απόχρωση για την προτεινόμενη διχρωμία.

Στάδιο 8:

Με ένα πινέλο χρωματίστε τα προς βαφή πεδία. Κατόπιν με πολύ προσοχή αφαιρέστε τις ταινίες. Σε περίπτωση που κάπου υπάρχουν τρεξίματα της μπογιάς ή ατέλειες, διορθώστε τα με ένα πινέλο ζωγραφικής.

Στάδιο 9:

Αφαιρέστε την οριζόντια χαρτοταινία. Για καλύτερη πρόσφυση της μπορντούρας τρίψτε με ένα γυαλόχαρτο ελαφρά την επιφάνεια στην οποία θα την τοποθετήσετε.

Στάδιο 10:


Ξεκινήστε να κολλάτε την μπορντούρα με οδηγό την ευθεία που έχετε ορίσει. Ξεκολλήστε σιγά-σιγά και τοποθετήστε τη σταδιακά. Δουλέψτε προσεχτικά και χωρίς βιασύνη. Στρώστε την με ένα μαλακό πανί. Στο τέλος εάν έχουν δημιουργηθεί φουσκάλες, τρυπήστε τις με μια καρφίτσα και πιέστε τις ελαφρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...