Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Έχρωμες ίνες.

Έγχρωμες ίνες.

Μια κάθετη επιφάνεια μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα καθοριστικό στοιχείο για την αισθητική ενός ολόκληρου σπιτιού. Μια πρωτότυπη χρωματική τεχνική, εφαρμοσμένη με προσοχή σε ένα τοίχο ή σε μια κολόνα, είναι σε θέση να προσδώσει μοναδική αξία σε ένα μεμονωμένο σημείο, που κάτω από άλλες συνθήκες, δεν θα κέρδιζε ποτέ την προσοχή μας. Μια τεχνοτροπία εύκολη και γρήγορη στην εφαρμογή της, που μπορεί να δώσει ένα ασυνήθιστο εφέ.

Υλικά :

Ακρυλικός σοβάς:
Πλαστικό χρώμα για βάση:
Σκαφάκι:
Πινέλο:
Στοκαδόρος:
Σπάτουλα:
Χρωστικές:
Χρυσό:
Τριβείο Latex
Στάδιο 1:

Με μια σπάτουλα εφαρμόστε στην επιφάνεια τον ακρυλικό σοβά. Το υλικό πρέπει να είναι πλούσιο, αλλά όχι υπερβολικό ώστε να στάζει. Γεμίστε όλο τον τοίχο και αφήστε το σοβά να τραβήξει.
Στάδιο 2:
Με το τριβείο latex δώστε μια ανάγλυφη αίσθηση στον τοίχο. Αφαιρέστε κατά τόπους το σοβά ταμπονάροντας σε αυτόν το τριβείο. Επαναλάβετε τόσο όσο χρειάζεται ώστε να δώσετε την ένταση που θέλετε. Αφήστε το σοβά να στεγνώσει καλά για μια μέρα.
Στάδιο 3:
Την επομένη περάστε με ρολό ένα χέρι το πλαστικό χρώμα της βάσης. Επιλέξτε για απόχρωση ένα παλ ανοιχτό χρώμα. Κατόπιν αφήστε να στεγνώσει τελείως ή επιφάνεια πριν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο.
Στάδιο 4:

Στο συγκεκριμένο στάδιο πρέπει να δημιουργήσουμε τις επιπλέον αποχρώσεις που θα πετάξουμε στην επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε έτοιμες χρωστικές που κυκλοφορούν σε σωληνάρια στο εμπόριο και ειδικά glaze. Οι επιλογές χρωμάτων πρέπει να ανήκουν στην ίδια οικογένεια απόχρωσης. Εμείς εδώ χρησιμοποιούμε αποχρώσεις του πράσινου. Αναμίξετε το glaze με το πλαστικό χρώμα της βάσης και προσθέστε σε ξεχωριστά μπολ-κουτάκια την κάθε χρωστική. Δύο με τρεις διαφορετικού σκούροι τόνοι είναι αρκετοί.
Στάδιο 5:
Πιτσιλίστε τις χρωστικές στον τοίχο με τη βοήθεια ενός στοκαδόρου και ενός πινέλου.(Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται χτυπώντας το πινέλο επάνω στο στοκαδόρο, κοντά στην επιφάνεια). Λειτουργήστε ελεύθερα, υπολογίζοντας να πετάτε σε κάθε τμήμα της επιφάνειας όλος τις αποχρώσεις. Όπως σε όλες τις τεχνοτροπίες, δουλέψτε τμηματικά και όχι σε όλο το μήκος και πλάτος του τοίχου.

Στάδιο 6:
Στρώστε τα χρώματα με τη βοήθεια του ελαστικού τριβείου. Η κίνηση είναι σαν να πλένετε με το συγκεκριμένο εργαλείο τον τοίχο. Ανακατέψτε τις πιτσιλιές μεταξύ τους έως ότου γεμίσει με χρώμα ολόκληρη η επιφάνεια.
Στάδιο 7:
Μετά από κάποια ώρα και αφού τα χρώματα έχουν πια στεγνώσει, με την ίδια τεχνική του πιτσιλίσματος ρίξτε αυθαίρετα το χρυσό. Μπορείτε να του δώσετε την αίσθηση της χρυσής βροχής, ή να ζωγραφίσετε με λεπτό πινέλο τα νερά ενός μαρμάρου. Η επιλογή είναι πάντα δική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...