Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Κίτρινο: Το χρώμα του Ήλιου.

Κίτρινο: Το χρώμα του ήλιου.

Το φως του ήλιου είναι βέβαια το λευκό, όμως με το κίτρινο χρώμα το αναγνωρίζουμε καθώς έρχεται στη γη. Αυτό το χρώμα είναι ζεστό , γλυκύ και ήπιο. Το διακρίνουμε στο σκοτάδι και το ξεχωρίζουμε στις φλόγες των κεριών. Ντύνει την αστραπή και φωτίζει την ημέρα, ενώ λάμπει τη νύχτα. Τα άτομα που αγαπούν το κίτρινο διαθέτουν ατομική λάμψη. Είναι ονειροπόλα, ευαίσθητα, αξιαγάπητα και καλοί συνεργάτες. Έχουν το χάρισμα να διδάσκουν τους άλλους και να επηρεάζουν τους γύρω τους. Είναι πολύ ζωντανό, εργατικά και ικανότατα άτομα.
Ονόματα του Κίτρινου:

Το λένε μεταξένιο, ζαχαρί, καλαμποκί, σταρένιο, κοχυλένιο, μαργαριταρένιο. Είναι ήλιος, νάρκισσος, λεμονίτης, ηλίανθος, άμμος και χρυσός. Ενώνεται με το κόκκινο και δίνει το γλυκό πορτοκαλί. Συντίθεται με το μπλε και δίνει το ζωηρό πράσινο. Σμίγει με όλα τα χρώματα και βγάζει γλυκύτατες αποχρώσεις.
Πηγές: Περιοδικά χρώματος και διακόσμησης που είμαι συνδρομητής.
Τι συμβολίζει:
Το κίτρινο συμβολίζει το φως, την αλήθεια, τη λάμψη και τις μεγαλοφυείς ιδέες. Δηλώνει την ύπαρξη πνεύματος. Σηματοδοτεί το επικίνδυνο.
Πως μας επηρεάζει:
Το κίτρινο μας επηρεάζει θετικά, προσδίδει ενέργεια στο περιβάλλον και φωτεινότητα. Σε όλες του τις αποχρώσεις το κίτρινο μας βοηθά να προσαρμοστούμε στο χώρο, μας ηρεμεί και μας τονώνει. Δημιουργεί την αίσθηση της απαλότητας και ξεκουράζει.
Σε ποιους χώρους να το προτιμούμε:
Το κίτρινο μπορούμε να το χρησιμοποιούμε σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, γιατί αντιπροσωπεύει τη φιλικότητα και είναι ιδανικό σε χώρους υποδοχής. Είναι ζεστό και απαλό χρώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να συνδυαστεί και με ξύλινες κατασκευές, αποδίδοντας τη φυσικότητα τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...