Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Spay Αυτοκινήτου.

Spray Αυτοκινήτου:


Η γρατσουνιά στο Αυτοκίνητο είναι μια ανοιχτή πληγή που οδηγεί στην σκουριά και υποβάθμιση της επιφάνειας του αυτοκινήτου. Ας μην αναφέρουμε το κόστος επισκευής σε συνεργείο, όλοι ξέρουμε πόσο στοιχίζει ένα μερεμέτι. Εδώ προτείνω μικρο επισκευές που τουλάχιστον εμείς οι άντρες μπορούμε εύκολα να κάνουμε με ένα Spray.
Φάση 1. Στόχος μας εδώ είναι να αφαιρέσουμε τη σκουριά σε βάθος. Λειάνουμε την επιφάνεια με ντουκόχαρτο και προσπαθούμε να απομακρύνουμε όλη τη σκουριά από το μέταλλο. Αν έστω και λίγη σκουριά παραμείνει στο αυτοκίνητο είναι σαν να μην κάναμε τίποτα. Αν η σκουριά έχει δημιουργήσει τρύπα αν είναι εφικτό τρίψτε κατην πίσω επιφάνεια.
Φάση 2. Έχουμε αφαιρέσει την σκουριά και ακολουθούμε διαδικασία εφαρμογής υποστρώματος. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το MOTIP spray ANTIRUST η το MOTIP UNDERCOAT, προϊόντα που εξασφαλίζουν την προετοιμασία της επιφάνειας μας για την συνέχεια.
Φάση 3. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί καθαρίζουμε την προς επισκευή επιφάνεια χρησιμοποιώντας το καθαριστικό MOTIP 600 . Σκουπίζουμε με ένα άλλο καθαρό πανί ώσπου να στεγνώσει η επιφάνεια.
Φάση 4. Στο προς επισκευή σημείο, δημιουργούμε ένα ρηχό βαθούλωμα το οποίο γεμίζουμε με πολυεστερικό σιδηρόστοκο. Αφήνουμε λίγη ώρα να στεγνώσει ο στόκος και κατόπιν τρίβουμε με γυαλόχαρτο για να λειάνουμε την προς βαφή επιφάνεια. Καλό είνανα χρησιμοποιηθούν δύο γυαλόχαρτα, ένα χοντρό για να φύγειο πολύς στόκος και ένα πιο λεπτό για να λειάνει την επιφάνεια καλά. Προσέχουμε το τρίψιμο ώστε να μην δημιουργηθούν αυλακιές στο μπάλωμα και χρειαστεί να ξαναγεμίσουμε με στόκο. Όταν τρίβετε σιδηρόστοκο με ντουκόχαρτο βρέξτε λίγο το μπάλωμα η το γυαλόχαρτο γιατί έτσι τρίβετε καλύτερα. Μια άλλη λύση για τις αυλακιές που έχουν δημιουργηθεί από το γυαλόχαρτο είναι ένα ομοιόμορφο ψέκασμα με MOTIP FILLER η MOTIP PRIMER.
Φάση 5. Μετά το στέγνωμα του υποστρώματος που εφαρμόσαμε ακολουθούν και άλλα τριψίματα για να λειάνουμε την επιφάνεια όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα γυαλόχαρτα πρέπει να είναι Ρ400 και Ρ800. Όταν τελειώσουμε καθαρίζουμε καλά με νερό και καθαρά πανιά.
Φάση 6. Έχουμε πετύχει απόλυτη αφαίρεση της σκουριάς σε μία καθαρή και λεία επιφάνεια έτοιμη να δεχθεί ψεκασμό με το spray ακρυλικής βάσης KOMPACT MOTIP, στην απόχρωση που επιθυμούμε . Τα χρωματοπωλεία σήμερα προσφέρουν σε spray ακριβώς το χρώμα του αυτοκινήτου σου. Ψεκάζουμε ομοιόμορφα από απόσταση 20 με 25 εκατοστά με κοφτές σταθερές κυματοειδείς ( και όχι στατικές ακριβώς επάνω από το στοκάρισμα ) κινήσεις για να αποφύγουμε τρεξίματα. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε λοιπόν. Καλή επιτυχία .


Πηγές: Τεχνικά φυλλάδια, Τεχνικά Περιοδικά Χρώματος και Διακόσμησης και προσωπική εμπειρία ως ελαιοχρωματιστής.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...