Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Spray : Τελείωμα Cracklin.

Διακοσμητικό Cracklin Τελείωμα.

Ένα εντυπωσιακό σε αποτελέσματα διακοσμητικό spray, είναι αυτό με φινίρισμα cracklin που δίνει στης βαφόμενες επιφάνειες ένα εντυπωσιακό τελείωμα. Εφαρμόζετε σε γυαλί, ξύλο, μέταλλο, πορσελάνη κ.α και έχει 12 αποχρώσεις. Η συσκευασία του προϊόντος έρχεται σε δύο φιάλες spray, το Base Coat και το Top Coat .

Πρώτη Φάση:
  1. Καθαρίστε προσεκτικά και στεγνώστε την επιφάνεια από σκόνες, λίπος, σκουριά κ.λ.π.
  2. Απομονώστε και προφυλάξτε τα μέρη της επιφάνειας που δεν θέλετε να βαφούν.
  3. Ψεκάστε σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Ανακατέψτε τη βάση Cracklin ώστε να ακούγεται η μπίλια της φιάλης για τουλάχιστον 1 λεπτό. Να ανακατεύεται για 10 δεύτερα κάθε 1 με 2 λεπτά.
  5. Συστήνουμε να δοκιμάζετε πάντα το spray πρώτα σε μια μικρότερη επιφάνεια για να εξοικειωθήται με τη χρήση του.
  6. Αν το αντικείμενο που θέλετε να διακοσμήσετε είναι βαμμένο, πρέπει να ελέγξετε την συμβατότητα του χρώματος. Εφαρμόστε την βάση του spray Cracklin σε μια μικρή επιφάνεια και αφήστε την να στεγνώσει για μια ώρα. Στην συνέχεια ψεκάστε μικρή ποσότητα του τελικού χρώματος Cracklin (Top Coat ) . Αν το αποτέλεσμα είναι συμβατό συνεχίζουμε. Αν η επιφάνεια ζαρώνει η λεπιάζει, πρέπει να αφαιρέσουμε όλο το παλιό χρώμα πριν ξεκινήσουμε το spray διακόσμησης.
  7. Ψεκάστε το spray βάσης ( Base Coat ) όσο πιο ομαλά γίνεται. Δύο στρώματα του βασικού χρώματος συστήνονται για το μεσαίου μεγέθους φινίρισμα ( Moderate Top Coat ). Τρία ή τέσσερα στρώματα για μεγάλα και έντονα σχέδια (Heavy Top Coat ). Αφήστε να περάσει μισή ώρα μεταξύ των διαδοχικών στρωμάτων.
    Δεύτερη Φάση:
  • Ανακατέψτε το τελικό spray Cracklin (Top Coat ), ώστε να ακουστεί η βαλβίδα της φιάλης για τουλάχιστον 1 λεπτό. Να ανακατεύεται για 10΄ κάθε 1 με 2 λεπτά. Ψεκάστε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ψεκάστε κρατώντας το spray σε απόσταση 20 με 25 εκατ από την επιφάνεια. Αναλόγως του σχεδίου που θέλετε ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες.
  • Για μικρό κρακελέ αποτέλεσμα περάστε 1 στρώμα τελικού spray.
  • Για μεσαίο κρακελέ αποτέλεσμα, αφού καλύψετε το στρώμα του βασικού spray με το τελικό spray ,περάστε αμέσως 2-3 στρώματα ακόμα .
  • Για μεγάλο κρακελέ αποτέλεσμα, μόλις περάσετε όλη την επιφάνεια με το τελικό spray , συνεχίστε αμέσως περνώντας ακόμα 3-4 στρώσεις.
  • Τώρα περιμένετε και παρακολουθήστε το Cracklin να εμφανίζεται σιγά-σιγά. Η διαδικασία διαρκεί 10-20 λεπτά ανάλογα με το εφέ που επιλέξατε.
Επιπλέον Προστασία:
Αν θέλετε να προστατέψετε την διακοσμητική επιφάνεια , μπορείτε να την ψεκάσετε με ένα διαφανές προστατευτικό βερνίκι.

Πηγές: Τεχνικά φυλλάδια, Περιοδικά Χρώματος και Διακόσμησης που είμαι συνδρομητής, και η εμπειρία μου σαν ελαιοχρωματιστής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...