Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ψεκάστε-Σκουπίστε-Τελειώσετε: Spray.

Ψεκάστε – Στεγνώστε-Τελειώσατε: Spray.

Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του spay. Η χαρά του ανθρώπου που του αρέσει να μαστορεύει. Η ευκολία στον χειρισμό αλλά και η μεγάλη ποικιλία δίνουν όμορφες αλλά και πρακτικές λύσεις σε καθημερινές μας ανάγκες. Το spray σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές τεχνικές βαψίματος αλλά μπορεί να δώσει λύσεις σε μικρές επιφάνειες,όπως, καρέκλες, τραπεζάκια, γλάστρες, καλοριφέρ και άλλα.

Ευκολία χρήσης:

Όπως κάθε προϊόν έτσι και τα spray συνοδεύονται από οδηγίες χρήσεως. Αν ακολουθήσουμε αυτές τις οδηγίες πιστά η χρήση είναι απλή.

Ποικιλίες.

Υπάρχουν χρωματοπωλεία που διαθέτουν τεράστια ποικιλία προϊόντων όπως, ειδικές βαφές,βερνίκια, graffiti, συντήρησης πορσελάνης (πχ το νεροχύτη του μπάνιου μας ) αμμοβολής και πολλά άλλα.

Βασικές οδηγίες χρήσης:

  • Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνουμε όταν πιάνουμε ένα spray στα χέρια μας είναι να το ανακινήσουμε καλά.
  • Σωστή προετοιμασία της επιφάνειας.
  • Δοκιμή πριν τον ψεκασμό σε κάποιο παρεμφερές αντικείμενο.
  • Φροντίδα για καλό αερισμό του χώρου, λόγω μεγάλης διασποράς του spray.

Χρωματιστό Βερνίκι:

  1. Παίρνουμε μια παλιά φθαρμένη καρέκλα που θέλουμε να την επαναφέρουμε στην αρχική της μορφή. Απαραίτητα υλικά είναι τα γυαλόχαρτα Ν.100 ή 120 και Ν.220.
  2. Γυαλοχαρτάρουμε την καρέκλα ώστε να απομακρύνουμε το φθαρμένο βερνίκι. Ν.120.
  3. Δεύτερο γυαλοχαρτάρισμα με Ν.220 για λείανση της επιφάνειας.
  4. Καθάρισμα της τριμμένης επιφάνειας καλά με ένα στεγνό πανί.
  5. Ψεκασμός: Προτιμάμε ο ψεκασμός να γίνεται σε καλά αεριζόμενο χώρο, κρατώντας τη φιάλη σε απόσταση 20-25 εκατ μακρύτερα από την βαφόμενη επιφάνεια. Αφήνουμε περίπου 20 λεπτά με 30 λεπτά να στεγνώσει πριν περάσουμε το δεύτερο χέρι spray.
  6. Μετά το στέγνωμα του πρώτου χεριού με την ίδια διαδικασία ( αφού έχουμε ανακινήσει το spray καλά) περνάμε το δεύτερο χέρι και το αφήνουμε να στεγνώσει. Η καρέκλα μας είναι έτοιμη.
Πηγές: Τεχνικά φυλλάδια, Τεχνικά περιοδικά χρώματος και διακόσμησης που είμαι συνδρομητής και η εμπειρία μου σαν ελαιοχρωματιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...