Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Παιδικό δωμάτιο: Επιλογές επίπλων.

Το Παιδικό δωμάτιο.

Πηγές: Τεχνικά φυλλάδια και περιοδικά χρώματος και διακόσμησης που είμαι συνδρομητής.
Κάτι που απασχολεί και προβληματίζει όλους τους γονείς που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας είναι το Παιδικό δωμάτιο. Πώς θα διαμορφωθεί αυτός ο χώρος προκειμένου το παιδί να νιώθει άνετα? Συνήθως, υπάρχει ή ανάγκη για ένα πλήρες σύστημα ραφιών και ντουλαπιών, που να καλύπτει τις ανάγκες για μια πενταετία τουλάχιστον αν όχι για περισσότερο.
Υπάρχουν στην αγορά πολλές διαστάσεις και συνθέσεις για τις ανάγκες οποιουδήποτε χώρου, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο είδος επίπλου έχει απασχολήσει πολύ τους κατασκευαστές λόγω των απαιτήσεων του αγοραστικού κοινού. Οι συνθέσεις λοιπόν που θα συναντήσετε ,συνήθως έχουν μελετηθεί από έμπειρους διακοσμητές γιαυτό έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Στην αγορά ,επομένως θα βρείτε ότι σύνθεση σας ταιριάζει για να την προσαρμόσετε στα μέτρα σας.

Τρεις είναι οι εκδοχές που θα συναντήσει κάποιος.

Οι αντιπροσωπείες εταιρειών του εξωτερικού. Σε εισαγόμενα έπιπλα συναντάμε σύγχρονο σχεδιασμό, την πρωτότυπη και πρωτοποριακή κατασκευή, σε συνδυασμό με έξυπνους μηχανισμούς για εξοικονόμηση χώρου. Θα δείτε τα πιο σύγχρονα υλικά επένδυσης, αλλά και μασίφ ξύλο, κυρίως βερνικωμένα με κερί. Οι διαστάσεις τους είναι συγκεκριμένες , δεν επιδέχονται αλλαγές ούτε ειδικές παραγγελίες μπορούν να δοθούν. Όμως μερικά από τα κομμάτια αυτά, μπορούν να τοποθετηθούν στο χώρο σας μετά από ανάλογη μελέτη των σχετικών διαστάσεων. Υπάρχουν βέβαια και οι περιοριστικού παράγοντες που συχνά θα έχετε ακούσει: βγαίνει μόνο σε αυτό το χρώμα, ή υπάρχει μόνο στις συγκεκριμένες διαστάσεις, ή μόνο σε αυτό το ξύλο. Ο χρόνος παράδοσης είναι συνήθως 40 ημέρες.
Οι ελληνικές εταιρείες είναι η 2η εκδοχή που θα συναντήσουμε στην αγορά. Εδώ λοιπόν , έχουμε ευρηματικές συνθέσεις( ε τι Έλληνες είμαστε). Κυρίως διαστάσεων προσαρμοσμένων σε κλασσικά υπνοδωμάτια διαμερισμάτων πολυκατοικιών. Δηλαδή, δεν θα βρείτε ντουλάπια ή ράφια διαστάσεων πάνω από 35-40 εκατοστών βάθους, πράγμα που μπορεί να συμβεί στα εισαγόμενα. Από ξυλεία, συνήθως θα βρείτε MDF με τελειώματα PUK ή μασίφ ξύλο (πχ οξιά), όπου εκεί έχουμε την δυνατότητα να πετύχουμε απομίμηση χρωματική και άλλων ξύλων. (Χρωματιστά με οικολογικά χρώματα, χρώματα ανιλίνης νερού κ.λ.π., μέχρι και βακελίτες σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων).


 Εδώ ίσως να μην συναντήσετε πρωτοποριακούς μηχανισμούς και τις πρωτότυπες ιδέες των εισαγόμενων, αλλά θα έχετε την δυνατότητα επιλογής βάση της προτίμησής σας. Συνήθως, υπάρξουν διακοσμητές του καταστήματος, που αν τους δώσετε τις διαστάσεις του χώρου σας, θα σας βρουν την σύνθεση που ταιριάζει με το ξύλο που βλέπετε, αλλά αν το προτιμάτε, γίνεται και με το χρώμα τις αρεσκείας σας. Ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται ανάμεσα σε 10 με 20 ημέρες. Αν όμως ούτε στις συνθέσεις Ελλήνων κατασκευαστών βρείτε αυτό ακριβώς που έχετε φανταστεί, υπάρχουν και οι διακοσμητές στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε. Φυσικά, με την συνεργασία και του μαραγκού, θα έχετε όχι μόνο αυτό που επιθυμείτε, αλλά και την ακριβή πρόταση που χρειάζεστε. Προσαρμοσμένη και σχεδιασμένη για τον δικό σας χώρο, με ξύλα ή επένδυσης που αντιπροσωπεύουν τη δική σας μοναδική προσωπικότητα και , κυρίως, λύσεις, χρώματα και ιδέες που δε θα τις δείτε να υπάρχουν σε κανένα άλλο χώρο. Εδώ, λοιπόν, έχετε το ιδεατό. Αυτό ακριβώς που εσείς είχατε φανταστεί, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε όλα τα είδη ξυλείας, από την πιο ακριβή έως την πιο φτηνή και με χρωματικές αποχρώσεις συνδυασμένες μόνο με τον δικό σας χώρο. Ο χρόνος παράδοσης είναι περίπου 20 ημέρες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...