Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Spray Αμμοβολής για γλάστρες.

Spray Απομίμησης Αμμοβολής.


Στο παρακάτω άρθρο θα συνεχίσουμε παρουσιάζοντας περισσότερες διακοσμητικές αλλά και πρακτικές εφαρμογές των Spray. Εδώ θα ασχοληθούμε με το OXIFER ένα 100% ακρυλικό επισμαλτωτής και την εφαρμογή του σε μια γλάστρα του μπαλκονιού η του κήπου μας.
Προετοιμασία:
Κατ' αρχήν καθαρίζουμε την γλάστρα μας καλά από σκόνες και χώματα με μια βούρτσα ή πανί. Αφού καθαρίσουμε την γλάστρα καλά, μονώνουμε την επιφάνεια που θέλουμε να βάψουμε με χαρτοταινία ώστε κατόπιν να μονόσουμε τα άβαφα σημεία και να επιτύχουμε διχρωμία.
Εφαρμογή:
Παίρνουμε την φιάλη του spray και αφού ανακινήσουμε καλά ψεκάζουμε από απόσταση 20 με 30 εκατοστά. Καλό θα είναι ο χώρος εφαρμογής του spray να είναι καλά αεριζόμενος. Δεν είναι απαραίτητο να περάσουμε δεύτερο χέρι αφού από το πρώτο επιτυγχάνεται τέλεια κάλυψη.
Δεύτερο Στάδιο:
Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει περίπου μισή ώρα. Κατόπιν αφαιρέστε τις χαρτοταινίες από τον πάτο και το χείλος της γλάστρας όπου τις είχαμε τοποθετήσει κατά την εφαρμογή του πρώτου χρώματος. Μασκάρετε τα βαμμένα σημεία στα όρια με τα άβαφα έτσι ώστε να μπορέσουμε να βάψουμε το χείλος και τον πάτο της γλάστρας μας. Σε αυτό το σημείο, επειδή η επιφάνειες είναι στενότερες η εφαρμογή του spray δεύτερου χρώματος πρέπει να γίνεται με πιο γρήγορες και κοφτές κινήσεις αποφεύγοντας τρεξίματα και άλλες ανεπιθύμητες ζημιές. Μόλις τελειώσουμε αφήνουμε την γλάστρα να στεγνώσει και μετά αφαιρούμε τις χαρτοταινίες.
Πηγές: Τεχνικά φυλλάδια, Περιοδικά Χρώματος και Διακόσμησης που είμαι συνδρομητής και η πείρα μου ως ελαιοχρωματιστής.

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...