Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Tuscania Antica Effeti: Η κλασική γοητεία

Tuscania Antica Effeti:


Το Tuscania Antica Effeti περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα γυαλιστερών εφέ που εφαρμόζονται εύκολα με πινέλο και με χρήση σπάτουλας σε οποιοδήποτε εσωτερικό τοίχο. Αποτελείται από ένα φόντο λευκό ή έγχρωμο και από ένα διακοσμητικό χρώμα που διαλύεται με νερό σε αναλογία 1:5 και εφαρμόζεται με ένα ή δύο χέρια, ανάλογα με την ένταση του εφέ που θέλουμε. Πιστή εφαρμογή της διαδικασίας μας δίνει την αίσθηση ενός παλαιωμένου τοίχου.
Υλικά:
Διαφανές ακρυλικό αστάρι νερού Acrilak
1 Λίτρο/3,5 τ.μ. Tuscania Antica Effeti με red gold κόκκους:
Ρολό, Σκαφάκι:
Πινέλο:
Φαρδιά σπάτουλα:

Η συλλογή Tuscania Antica Effeti αποτελείται από μια βάση νερού Tuscania Fondo Fine λευκή ή χρωματισμένη και πέντε φινιρίσματα πέρλας που περνιούνται με πινέλο ή ρολό.
Tuscania Fondo Strulturato: ακρυλικό χρώμα νερού με πούδρα χαλαζία.
Tuscania Antica: διακοσμητικό επίχρισμα νερού με λευκό κόκκο.
Tuscania Antica Effeti, σε πέντε διαφορετικά φινιρίσματα πέρλας.
Yellow Gold base, με κίτρινο κόκκο:
Red Gold base, με κόκκινο κόκκο:
Blue Silver base, με μπλέ κόκκο:
Gold base, με λευκό κόκκο:
Silver base, με λευκό κόκκο:
Στάδιο 1:

Πριν εφαρμόσετε το υπόστρωμα η επιφάνεια πρέπει να είναι στεγνή χωρίς σκόνες και λεκέδες. Αραιώστε το υλικό σε αναλογία 1:5 με νερό,μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί μικρότερη αραίωση ανάλογα με την απορροφητικότητα του τοίχου. Μετά με ένα ρολό περάστε ένα χέρι διαφανές ακρυλικό αστάρι νερού. Το Acrilak είναι ένα σφραγιστικό βάσης νερού, με ειδική σύνθεση ώστε να αντιδρά σωστά στην άμεση επαφή με τα συνθετικά υψηλής αλκαλικότητας των νέων σοβάδων.
Στάδιο 2:
Με ένα πινέλο περάστε το πρώτο χέρι Tuscania Antica Effeti. Το υλικό έχει την ιδιότητα να εξελίσσεται όσο πιο πολύ δουλεύετε. Πιο συγκεκριμένα, περνώντας το πινέλο συνεχώς πάνω από το ίδιο σημείο σπάνε οι κόκκοι και αναδεικνύεται μια ομοιόμορφη απόχρωση. Με συνεχόμενες κινήσεις σε σχήμα Χ , εφαρμόστε το υλικό ως βάση.
Στάδιο 3:
Αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει καλά πριν προχωρήσετε στο επόμενο χέρι. Στην συγκεκριμένη φάση το υλικό πρέπει να είναι πλούσιο στην επιφάνεια και να δουλευτεί προσεκτικά. Σκοπός μας είναι να απλωθούν οι κόκκινοι κόκκοι ομοιόμορφα χωρίς να σπάσουν. Δουλέψτε τμηματικά για να αποφύγετε στεγνώματα και σκιές στις ενώσεις. Προσοχή: Επειδή αυτή η φάση είναι λίγο δύσκολη δοκιμάστε το υλικό κάπου για να εξοικειωθείτε μαζί του.
Στάδιο 4:

Αφήστε το υλικό να δέσει για λίγα λεπτά στον τοίχο και έπειτα στρώστε τους κόκκους ομοιόμορφα. Στο συγκεκριμένο στάδιο μπορείτε να δουλέψετε με ατσαλένια φαρδιά σπάτουλα ή με το ίδιο πινέλο που εφαρμόσατεεε το Tuscania Antica Effeti. Με τη σπάτουλα δημιουργείτε μια λεία επιφάνεια αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να σηκώσει το υλικό. Περάστε την σπάτουλα απαλά για να μην σηκώσετε το χρώμα η να προκαλέσετε χαρακιές στο εφέ της πατίνας.
Μια πιο ασφαλής εναλλακτική είναι η χρήση του πινέλου. Με συνεχόμενες και απαλές κινήσεις στρώστε τους κόκκους ομοιόμορφα δίνοντας βάθος στο τελικό αποτέλεσμα.
Πηγές: Το παραπάνω άρθρο είναι αποτέλεσμα προσωπικής εμπειρίας, συμβουλής τεχνικών φυλλαδίων αλλά και τεχνικών περιοδικών που ήμουν συνδρομητής για χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...