Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Φρεσκάρισμα τοίχων με Πλαστικό χρώμα:

Φρεσκάρισμα τοίχων με Πλαστικό χρώμα:

Πριν ξεκινήσετε την βαφή των τοίχων με πλαστικό χρώμα καλό είναι να βεβαιωθείτε με τι είναι περασμένος ο τοίχος. Και δεν μιλάμε για καινούργιους αλλά για παλιούς και ταλαιπωρημένους τοίχους. Βρέχουμε το δάχτυλο μας με λίγο νερό ή σάλιο και τρίβουμε τον τοίχο και τότε , αν δούμε στο δάκτυλο μας λίγο χρώμα τότε ο τοίχος είναι περασμένος μα ασβέστη, αν βγει πολύ χρώμα και λασπώνει τότε είναι περασμένος με κόλλα και αν δεν βγει καθόλου χρώμα τότε είναι περασμένος με πλαστικό. Επίσης αν λύσουμε τον τοίχο με κάτι αιχμηρό και δεν μαδάει τότε ο τοίχος είναι περασμένος με πλαστικό. Αντίθετα τα υδροχρώματα μαδάνε και δημιουργούνε σκόνη . Αν θέλουμε να βάψουμε τον τοίχο που ήταν περασμένος με πλαστικό δεν χρειάζεται καμιά προεργασία. Απλώς κάνουμε μερεμέτια όπου χρειάζεται πχ σε τρύπες από καρφιά ή σκασίματα και αφού τα γεμίσουμε με στόκο αφήνουμε τον στόκο να ξεραθεί , τρίβουμε και περνάμε τοπικά με ένα αστάρι προεργασίας για να ετοιμαστεί ή επιφάνεια για βαφή. Μετά περνάμε ένα χεράκι πλαστικό κάνουμε κανένα ψιλομερεμέτι αν χρειαστεί με λίγο στοκάκι και αφού το τρίψουμε περνάμε το μπάλωμα ένα χέρι χρώμα το αφήνουμε να στεγνώσει και συνεχίζουμε με το δεύτερο χέρι. Επιφάνειες που είναι περασμένες με ασβέστη ή κόλλα πρέπει να προετοιμαστούν πολύ καλά γιατί αν περάσουμε πλαστικό κατευθείαν επάνω στην κόλλα μετά από λίγο θα φεύγει το χρώμα σε μεγάλες φλούδες. Σκέψου να έχεις τελειώσει και να θες να το απολαύσεις και αυτό να αρχίσει να ξεφλουδίζει, ωραία εικόνα ε!!!!!!!!! Για τις επιφάνειες που είναι περασμένες με κόλλα ξεκινάμε με ένα καλό ξεσκόνισμα και συνεχίζουμε με το αστάρωμα. Μπορούμε να περάσουμε αστάρι πλαστικού όπως έχω περιγράψει σε άλλο τμήμα ή να ασταρώσουμε με λινέλαιο μαζί με νέφτι και λίγο στεγνωτικό. Αυτή είναι αρκετά πιο δύσκολη εργασία και δεν θα την συνιστούσα αλλά το αποτέλεσμα είναι μια επιφάνεια σκληρή σαν να έχει περαστεί ένα πολύ ανθεκτικό υλικό επάνω και έτοιμη να δεχτεί όλα τα είδη της μπογιάς επάνω της. Φυσικά και στους τοίχους περασμένους με κόλλα θα κάνετε τα μερεμέτια που χρειάζονται.
Τρόπος βαφής τοίχων με πλαστικό:
Η σωστή διαδικασία απαιτεί πρώτα τη βαφή του ταβανιού και των γύψινων και διακοσμητικών στοιχείων αν υπάρχουν τέτοια τώρα πια Έπειτα δουλεύουμε με τους τοίχους αφού βέβαια οι τοίχοι έχουν περαστεί με τις κατάλληλες προεργασίες (αστάρωμα, στοκάρισμα, τρίψιμο, γυαλοχαρτάρισμα, πέρασμα των μπαλωμάτων με αστάρι). Πιάνουμε μια γωνία του τοίχου και κάνουμε πρώτα τα κοψίματα των γωνιών. Μετά περνάμε το πρώτο χέρι. Αφήνουμε τον τοίχο να τραβήξει 1 με 2 ώρες, θα το καταλάβουμε αν ακουμπήσουμε το χέρι μας επάνω, και έπειτα κάνουμε ένα ελαφρύ ψιλοστοκάρισμα αν χρειάζεται( τρίβουμε, περνάμε το μπάλωμα λίγο αστάρι και μετά ένα χέρι χρώμα με ένα πινέλο). Πάντα το χρώμα δείχνει μερικές ατέλειες όπως τρυπούλες από κάδρα που δεν κλείσαμε η μικρές χαραγματιές. Μόλις ολοκληρώσουμε με τα μερεμέτια και αφού έχουν στεγνώσει καλά περνάμε το δεύτερο χέρι με την ίδια διαδικασία, γωνίες πρώτα με πινέλο και έπειτα μεγάλες επιφάνειες με ρολό. 

Πηγές : Τεχνικά φυλλάδια, περιοδικά Χρώματος και Διακόσμησης που είμαι συνδρομητής και ή πείρα μου σαν ελαιοχρωματιστής. Παρακαλώ σεβαστείτε τον κόπο μας για την συγγραφή των άρθρων και αν αντιγράψετε μέρος ή όλο τα άρθρο επισυνάψτε ένα σύνδεσμο προς τη σελίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...