Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Comping Σε φούξια απόχρωση:

Comping Σε φούξια απόχρωση:
Η τεχνοτροπία Dragging είναι μια εξαιρετική εφαρμογή διακοσμητικής τεχνοτροπίας.
Εργαλεία :

  1. 1 βούρτσα 75 χιλιοστών.
  2. 1 ρολό βαφής.
  3. 1 σκαφάκι.
  4. Δοχείο για το glaze .
  5. Χτένα Comping με μικρά δοντάκια ή κοινή χτένα εμπορίου.
  6. Νέφτι.
  7. Γάντια.
  8. Μάσκα προστασίας.
  9. Αναδευτήρας.
  10. Καθαρό πανί.
Υλικά :
  • Βάση : λευκή μπογιά βελουτέ.
  • Glaze : προ-αναμεμειγμένο διαφανές glaze λαδιού-λευκή μπογιά βελουτέ. Κόκκινη ώχρα- φυσική όμπρα λαδομπογιά ζωγραφικής.  
  • Βερνίκι : Ματ η spray λούστρου.
Στάδιο 1: Ρίξτε τη βελουτέ μπογιά σε ένα δοχείο , προσθέστε σε κατάλληλη δοσολογία την ώχρα, την κόκκινη βαφή και τη φυσική όμπρα και ανακατέψτε καλά ώστε να δημιουργήσετε την κρεμμώδη απόχρωση της βάσης. Περάστε με βούρτσα ή ρολό ένα ομοιόμορφο χέρι στην επιφάνεια και αφήστε το μια μέρα να στεγνώσει.

Στάδιο 2: Glaze . Ρίξτε το glaze σε ένα άλλο δοχείο προσθέστε την κόκκινη ώχρα, τη φυσική όμπρα και τη λευκή βελουτέ μπογιά και ανακατέψτε καλά. Περάστε στην επιφάνεια ένα ομοιόμορφο χέρι ( αν είναι μεγάλη επιφάνεια εφαρμόστε τμηματικά ώστε να μην στεγνώσει.
Στάδιο 3: Σύρετε την χτένα σας στην επιφάνεια από πάνω ως κάτω, δημιουργώντας το σχέδιο. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το εργαλείο μετά από κάθε κίνηση. Προσπαθείστε να μην επικαλύπτετε και να μην σταματάτε στο μέσο της επιφάνειας. Μην επαναλαμβάνετε μια κίνηση προσπαθώντας να διορθώσετε ένα λάθος γιατί έτσι θα φεύγει περισσότερη μπογιά από όσο πρέπει. Σε αυτήν την περίπτωση, καλύτερο είναι να σκουπίζετε το glaze με ένα πανί και να αρχίζετε ξανά.
Στάδιο 4: Για να προστατεύσετε τον τοίχο από τα χτυπήματα περάστε ένα χέρι ματ βερνίκι ή spray λούστρου.
 Πηγές : Περιοδικά χρώματος και διακόσμησης , τεχνικά φυλλάδια και προσωπική εμπειρία σαν ελαιοχρωματιστής. Το παραπάνω άρθρο μπορεί να αντιγραφεί εν μέρει ή ολόκληρο αρκεί να προστεθεί ένα Link προς τη σελίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...