Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Έπιπλα και οδηγίες καθαρισμού.


Λουστραρισμένο ξύλο: Όταν το βερνίκι διατηρείται σε καλή κατάσταση, ο ιδανικός καθαρισμός γίνεται με ένα ελαφρύ πέρασμα με ένα από τα προστατευτικά και γυαλιστικά προϊόντα του εμπορίου. Αν το βερνίκι ξεφλουδίσει, καλό είναι για να μην σαπίσει το ξύλο να αναλάβει το λουστράρισμα του επίπλου ειδικός που θα το τρίψει με γυαλόχαρτο και όταν εξαφανιστεί το παλιό βερνίκι θα το λουστράρει ξανά.

Αλουστράριστο Ξύλο (ξύλο τικ): Απαιτείται συχνός καθαρισμός και πέρασμα με αντιμυκητιακό λάδι ή κερί. Αν έχει χάσει το χρώμα του, χρειάζεται ένα ελαφρύ τρίψιμο με γυαλόχαρτο.
Πλαστικό: Ιδανικότερος τρόπος καθαρισμού, το πλύσιμο με νερό και σαπούνι. Καθαρίστε τους λεκέδες με ένα βαμβάκι με ασετόν ή οινόπνευμα και αμέσως ξεπλύνετε. Για να γυαλίσει, τρίψτε με ειδική κρέμα για πλαστικά, που έχει ως βάση τη σιλικόνη.
Πλέξι γκλας: Σκουπίστε μαλακά χωρίς τρίψιμο με ένα ελαφρά υγρό ξεσκονόπανο ή δέρμα. Το τελείως στεγνό πανί μπορεί να κάνει την σκόνη να εισχωρήσει στους πόρους του πλέξι γκλας. Για την αποφυγή χαρακιών αποφύγετε την τοποθέτηση βαριών αντικειμένων επάνω στο πλέξι γκλας. Ειδικό προϊόν, θα του δώσει ιδιαίτερη λάμψη.
Οθόνη τηλεοράσεως : Ξεσκονίστε καθημερινά με πανί. Κάθε 15 μέρες, καθαρίστε με υγρό καθαρισμού ειδικό για τζάμια και μετά ξανά-σκουπίστε ελαφρά με ένα καθαρό πανί.
Δέρμα : Τρίψτε ελαφρά με ένα σφουγγάρι βρεγμένο σε νερό για να καθαρίζονται οι πόροι σε βάθος και να απορροφά το δέρμα την υγρασία που είναι απαραίτητη για να παραμείνει ελαστικό. Για δύσκολους λεκέδες υπάρχει ειδικός αφρός καθαρισμού που αφαιρεί τη βρωμιά χωρίς να καταστρέφει το δέρμα. Μετά από μακρόχρονη χρήση απαιτείται σπρέι γυαλίσματος ή γαλάκτωμα.
Δερματίνη (απομίμηση δέρματος) : Καθαρίστε με υγρό σφουγγάρι, αφού το περάσετε πάνω από άσπρο σαπούνι. Μετά ξεπλύνετε πολύ καλά. Αποφύγετε προϊόντα με χλώριο ή δυνατά απορρυπαντικά. Κίνδυνος αποχρωματισμού του δέρματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...