Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τελικό χέρι βαψίματος ντουλάπας. ( Λαδομπογιά)


Τελικό χέρι βαψίματος ντουλαπιών :

Λαδομπογιά:
Η εφαρμογή της ριπολίνης είναι το τελευταίο στάδιο του φινιρίσματος των ξύλινων επιφανειών . Απαιτεί μεγάλη προσοχή και υπομονή για σωστά αποτελέσματα. Ρίχνουμε την ριπολίνη σε ένα καθαρό δοχείο και ανακατεύουμε καλά. Με ένα γυαλόχαρτο κάνουμε ένα αποχαρτάρισμα στη βελατούρα που έχει στεγνώσει και απομακρύνουμε τη σκόνη όσο πιο καλά μπορούμε. Αν είναι δυνατόν καλό θα ήταν να κάνουμε και ένα σκούπισμα στο γύρω χώρο για να απομακρύνουμε όλες τις σκόνες που υπάρχουν για να μην κολλήσουν επάνω στη επιφάνεια μας και την χαλάσουνε. Αφού έχουμε ανακατέψει τη ριπολίνη καλά ρίχνουμε λίγη σε ένα σκαφάκι και με το πινέλο μας κάνουμε τα κοψίματα.

 Φροντίζουμε να μη βάζουμε πολύ χρώμα και να το σουμάρουμε καλά για να μη μα κάνει τρεξίματα. Τα κοψίματα είναι και το πιο δύσκολο σημείο. Αμέσως μετά και χωρίς καθυστέρηση, γιατί το χρώμα στεγνώνει ειδικά το καλοκαίρι, περάστε με το ρολό την υπόλοιπη επιφάνεια. Εφαρμόζουμε το χρώμα οριζόντια και κατόπιν με κάθετες κινήσεις το στρώνουμε. Δηλαδή περνάμε το χρώμα σταυρωτά. Πιέζουμε το ρολό μας ελαφρά για να μπορέσει το χρώμα να απλώσει καλύτερα. Καλό είναι να περνάμε με το ρολό και όπου αυτό γίνεται και τα κοψίματα που έχουμε κάνει με το πινέλο γιατί η πινελιά φάινεται όσο και να τη στρώσουμε.

 Αφήνουμε το χρώμα να τσιμπήσει και μετά με το ρολό χωρίς καθόλου χρώμα επάνω σουμάρουμε την επιφάνεια από πάνω προς τα κάτω ώστε το χρώμα να στρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αφήνουμε τη λαδομπογιά να στεγνώσει τουλάχιστον 1 ημέρα. Αν το αποτέλεσμα μας ικονοποιεί τότε είμαστε έτοιμοι. Αν όχι τότε κάνουμε ένα ελαφρό πολύ ελαφρό τριψιματάκι και ξαναπερνάμε την επιφάνεια όπως κάναμε μέχρι τώρα. Κόψιμο, πέρασμα. Σε φρεσκάρισμα ένα χέρι βελατούρα και ένα λαδομπογιά είναι συνήθως αρκετα εκτός και άν είναι πολύ λερωμάνα τα φύλλα και πολύ καιρό άβαφα. Μόνο σε καινούργιες επιφάνειες και ειδικά σε ξύλο ΜΤF χρειάζονται 4 και μερικές φορές 5 χέρια γιατί η επιφάνεια είναι καινούργια και αυτό το είδος του ξύλου ρουφάει πολύ. 

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...