Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Βασικές αρχές του Feng Shui

Feng Shui GardenImage by Feng Shui Consultant via Flickr
Feng Shui : Τέχνη της εναρμόνισης.
Το Feng Shui μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας με την προϋπόθεση ότι και εμείς οι ίδιοι θέλουμε να την αλλάξουμε.

Αν θα έπρεπε να ορίσω με μια πρόταση την έννοια Feng Shui , θα έλεγα ότι είναι η τέχνη της εναρμόνισης του ανθρώπου με το περιβάλλον του, δηλαδή τη φύση και κατ'επέκταση το ίδιο το Σύμπαν. Feng Shui σημαίνει να είσαι σε συντονισμό με το σύμπαν. Όλο αυτό το αριστούργημα το αρχιτεκτόνημα σε όλο το μήκος και πλάτος του διέπεται από τις ίδιες αρχές και υπόκειται στις ίδιες εξελίξεις και αλλαγές. Η κινητήρια δύναμη ενέργεια, εντελέχεια-δύναμις αυτοπλασίας και αυτομορφίας όπως την αποκαλούν ο Πυθαγόρας και ο Αριστοτέλης- πράνα στην σανσκριτική ή Chi στην κινέζικη, είναι μια πηγή πολωμένου ηλεκτρισμού. Ο άνθρωπος είναι σαν μια πολύπλοκη μηχανή. Η ενέργεια που βάζει σε λειτουργία αυτή τη μηχανή είναι το Chi.
Μαγνητισμός, κίνηση, ενέργεια είναι εκδηλώσεις του Chi. Το Chi υπάρχει στην ατμόσφαιρα σε μορφή αρνητικών ιόντων. Ο ήλιος οι κοσμικές ακτίνες η θάλασσα, οι λίμνες, οι καταρράκτες είναι οι φορείς του , ενώ αντίθετα η σκόνη , ο καπνός, η ομίχλη κλπ το απορροφούν και το εξουδετερώνουν. Ο οργανισμός μας απορροφά το Chi από τον αέρα, το νερό και τις τροφές επίσης το μεταφέρει από τη Γη με τα πέλματα του , το χρησιμοποιεί και το αποβάλλει από το δέρμα του.
Η έλλειψη αναγκαίας ποσότητας Chi στον οργανισμό αλλά και η άνιση κατανομή του οδηγούν σε ασθένειες. Η υγεία του ανθρώπου εξαρτάται από την περιεκτικότητα του οργανισμού σε Chi και από την αρμονική κατανομή του. Το Chi είναι η θηλυκή αρχή -ΥΙΝ . Όταν το Chi ενωθεί μα το οξυγόνο O2 – αρσενική αρχή YANG – που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, έχουμε την λεγόμενη ζωτική δύναμη. Είναι η αρχή της ένωσης του αρσενικού με το θηλυκό. Το γνωστό σύμβολο του YIN-YANG το οποίο ενώνει δύο αρχές αρμονικά μεταξύ τους. Είναι ένα πανάρχαιο σύμβολο γνωστό από τους αρχαίους και σύγχρονους ανατολίτικους πολιτισμούς στο οποίο αναφέρεται ο Πυθαγόρας στη διδασκαλία τους της αρμονίας των σφαιρών του Σύμπαντος. Το YIN-YANG εξελίσσεται σε ζεύγη των 4,8,16 έως ότου καταλήξει στα 64 ζεύγη , ήτοι στο DNA.
Chi +O2= κοσμική ζωτική ενέργεια = ζωή.
Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε το Chi και την εξέλιξη του αν θέλουμε να κατανοήσουμε το Feng Shui . Η ποσότητα του κυκλοφορούντος Chi και το πώς αυτό ρέει μέσα σε ένα χώρο, αποτελούν τον πυρήνα του Feng Shui.
Ο καλός εφοδιασμός με Chi και οξυγόνο η αρμονία του YIN YANG μέσα σε χώρους κατοικίας ή εργασιακούς , οδηγούν στην αύξηση της ζωτικότητας, υγείας παραγωγικότητας, μακροζωίας και συμβάλλουν στην ισορροπία και αρμονία του σώματος και του πνεύματος. Γιατί όταν είμαστε ευχαριστημένοι όλα θα πάνε καλά ? Διότι όντας ευχαριστημένοι σκεφτόμαστε θετικά. Οι θετικές σκέψεις προσελκύουν μαγνητίζουν το θετικό Chi.
Πού και πως υποστηρίζει το Feng Shui :
Όσο είμαστε στην ύπαιθρο η ζωτικότητα μας, η ζωντάνια μας είναι υψηλή διότι στην ύπαιθρο η ενέργεια Chi και το οξυγόνο υπάρχει σε αφθονία. Στους κλειστούς όμως χώρους το 70-80% της ζωτικής αυτής ενέργειας και του οξυγόνου μπλοκάρονται διότι δεν μπορούν να κυλήσουν να ρεύσουν στα κτίρια. Το Feng Shui προσφέρει τεχνικές με τις οποίες η ενέργεια και το οξυγόνο οδηγούνται στους κλειστούς χώρους έτσι ώστε να βελτιώνεται η ποιότητα του αέρα και εν γένει της ατμόσφαιρας.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...