Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Τα 5 στοιχεία του Feng Shui.

Feng Shui crystalImage via Wikipedia
Τα 5 στοιχεία του Feng Shui :
Στοιχείο φωτιάς :
Αντιπροσωπεύεται από τ πορφυρό μπορντό, κόκκινο, βιολετί, ροζ και συμβολίζει την τύχη τον πλούτο, τη δύναμη , την ισχύ, το πάθος, στους ανοικτούς τόνους συμβολίζει το ρομαντισμό , τη χαρά, την αγάπη.

Στοιχείο Γης :
Αντιπροσωπεύεται από όλα τα γαιώδη χρώματα, πορτοκαλί, ώχρα, κίτρινο και μπεζ. Οι σκούροι τόνοι συμβολίζουν τη σταθερότητα , τη διάρκεια, την κομψότητα, ενώ οι ανοιχτότεροι τόνοι συμβολίζουν νέες δυνατότητες και ξεκινήματα, τύχη, ισχύ, ενθουσιασμό, έρωτα, δύναμη έλξης. Το ανοιχτό κίτρινο συμβολίζει την ανεκτικότητα, την υπομονή, τη σοφία, τη γνώση, τη γη, την ποιότητα, την εντιμότητα και την πρόβλεψη.
Στοιχείο μετάλλου :
Αντιπροσωπεύεται από το χρώμα του χρυσού και του ασημιού και επίσης από το λευκό καθότι είναι πολύ κοντά στο ασημί. Το λευκό χρώμα περιέχει όλο το φάσμα των χρωμάτων του ουράνιου τόξου και θεωρείται ουδέτερο χρώμα. Συμβολίζει την ακαμψία, την ξεροκεφαλιά, τη σταθερότητα και την πειθαρχία.
Στοιχείο νερού :
Αντιπροσωπεύεται από όλο το χρωματικό φάσμα του μπλε και του τυρκουάζ. Συμβολίζει μερικώς την ανάπτυξη. Το μπλε χρώμα επιδρά σαν καθησυχαστικό , καταπραϋντικό, αντιβακτηριδιακό και είναι κατάλληλο για να καταπραΰνει πόνους. Η ενέργεια του νερού θεωρείται από τις σημαντικότερες ενέργειες, διότι προσελκύει κοσμική ενέργεια και οξυγόνο και είναι επίσης συνδεδεμένη με τον πλούτο και την ευημερία.
Στοιχείο ξύλου :
Αντιπροσωπεύεται από όλους τους τόνους του πράσινου και συμβολίζει την ελπίδα την ανάπτυξη, το νέο ξεκίνημα. Ενισχύει το κέντρο της καρδιάς το οποίο είναι συνδεδεμένο με το κυκλοφοριακό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.  

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...