Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Απομίμηση σκουριασμένης μεταλλικής επιφάνειας

Απομίμηση σκουριασμένης μεταλλικής επιφάνειας
Δημιουργήστε ένα ανάγλυφο εφέ με απομίμηση μεταλλικής επιφάνειας και ολοκληρώστε μια δυναμική ατμόσφαιρα σε ένα χώρο,που κάτω από άλλες συνθήκες θα ήτα συνηθισμένος και μονότονος. Εφαρμόστε με προσοχή τα στάδια που σας προτείνουμε και γρήγορα θα έχετε ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. 
 

Στην προσπάθεια μας να δώσουμε μια άλλη όψη στις επιφάνειας ενός σπιτιού , δεν είναι λίγες οι λύσεις που μας προσφέρονται. Το χρώμα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει κάθε ιδέα , όσο πρωτότυπη η ασυνήθιστη και να είναι. Αν διαθέτουμε λοιπόν λίγο χρόνο και κυρίως αν έχουμε το κέφι και τη διάθεση να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που εδώ και χρόνια εφαρμόζεται, θα επιλέξουμε τη λύση μιας πρωτότυπης τεχνοτροπίας. Μιας εφαρμογής που θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες των χρωμάτων και που θα μπορεί να μεταμορφώσει οποιοδήποτε τοίχο σε αληθινό πίνακα ζωγραφικής. Οι χρωματικές τεχνοτροπίες όπως αυτή που παρουσιάζουμε παρακάτω , δίνουν την ευκαιρία τόσο στον ειδικό αλλά και στον ιδιώτη, να εφαρμόσει ο ίδιος πρωτότυπες λύσεις υψηλής αισθητικής χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και σίγουρα χωρίς υπερβολικό κόστος. Και το αποτέλεσμα που προκύπτει, αν φυσικά εφαρμοστούν σωστά όλα τα στάδια της συγκεκριμένης τεχνικής μπορεί να εντυπωσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Ο τοίχος αποκτά το δικό του βάθος και τη δική του προοπτική, αφήνοντας τη ματιά μας να χαθεί σε μια χρωματική σύνθεση που χαρίζει σε κάθε σπίτι το δικό του ξεχωριστό ύφος, τη δική του προσωπικότητα. Η συγκεκριμένη τεχνοτροπία που σας προτείνουμε αποτελεί εξέλιξη της τεχνικής της ανάγλυφης πατίνας . Πρόκειται για ένα ανάγλυφο εφέ με απομίμηση μεταλλικής επιφάνειας που δίνει μια αίσθηση δυναμισμού στο χώρο που θα εφαρμόσουμε. Είναι μια ιδία που μπορεί να συνδυαστεί με μοντέρνα έπιπλα και να συμπληρωθεί από μεταλλικά διακοσμητικά αντικείμενα, δημιουργώντας μια σύγχρονη ατμόσφαιρα με ασημένιες ανταύγειες σε οποιοδήποτε σπίτι ή γραφείο. Ακολουθήστε λοιπόν τα στάδια που σας περιγράφουμε και αν είστε αρκετά σχολαστικοί στην εφαρμογή τους,το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά :
Ειδικός ελαφρύς στόκος βάσης νερού σε αναλογία 1 κιλό ανά 1τετ-μετ.
Αστάρι νερού.
Μεταλλικό ασημένιο χρώμα βάσης νερού.
Πατίνα1-Υδατοδιαλυτό πλαστικό χρώμα latex χάλκινης απόχρωσης με πρόσμιξη διαφανούς glaze.
Φαρδιά σπάτουλα.
Πατίνα 2-Υδατοδιαλυτό πλαστικό χρώμα latex καφέ απόχρωσης με πρόσμιξη διαφανούς glaze.
Στοκαδόρος.
Ρολό.
Δύο φυσικά σφουγγάρια θαλάσσης.
Γυαλόχαρτο.
Μαλακό πανί.
Στάδιο 1:
 
Περάστε την προς βαφή επιφάνεια με αστάρι βάσης νερού. Αφήστε να στεγνώσει και κατόπιν με τη φαρδιά σπάτουλα και τη βοήθεια του στοκαδόρου εφαρμόστε το στόκο. Η εφαρμογή του στόκου πρέπει να γίνεται με συνεχείς και ακανόνιστες, ως προς τη φορά, κινήσεις. Το εφέ που θα δημιουργηθεί είναι απομίμηση μεταλλικής σκουριασμένης επιφάνειας . Επομένως φροντίστε ο στόκος να δημιουργήσει τα ανάλογα ανάγλυφα νεύρα. Όσο πιο μεγάλη είναι η σπάτουλα τόσο πιο μεγάλα γίνονται και τα νεύρα του εφέ.
Στάδιο 2:
Ο απαιτούμενος χρόνος για να στεγνώσει ο στόκος σε κανονικές συνθήκες είναι δέκα ώρες. Κατόπιν με ένα γυαλόχαρτο λειάνετε την επιφάνεια. Όπου υπάρχουν έντονα ανάγλυφα νεύρα μπορείτε να τα διορθώσετε με το γυαλόχαρτο μιας και ο συγκεκριμένος στόκος είναι εύπλαστος και εύκολος στη χρήση του. Καθαρίστε σκόνη και τυχόν υπολείμματα με ένα μαλακό πανί.
 
Στάδιο 3:
Περάστε τον τοίχο με την ασημένια βάση. Εξαιτίας της ανώμαλης επιφάνειας ίσως να χρειαστεί να εφαρμόσετε δύο χέρια. Αφήστε τον τοίχο να στεγνώσει απόλυτα πριν προχωρήσετε στην επόμενη φάση.
Στάδιο 4: (Α)
Εφαρμόστε τοπικά το χρώμα της χάλκινης πλατίνας. Το σφουγγάρι πρέπει να είναι νωπό. Γεμίστε με χρώμα τμηματικά τον τοίχο σε ταμπλό, 1,5 τετραγωνικό, χωρίς να βάζετε υπερβολική ποσότητα χρώματος στο σφουγγάρι σας. Φροντίστε να δουλεύετε γρήγορα χωρίς να στεγνώσει το χρώμα, για να αποφύγετε σκιές στο εφέ και να δουλεύεται εύκολα η πατίνα.
 
Στάδιο 4: (Β)
Όσο το χρώμα είναι νωπό, με ένα βρεγμένο πανί πατινάρετε τον τοίχο. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι συνεχόμενες. Όσο πιο πολύ ταμπονάρετε σε ένα σημείο τόσο πιο πολύ ξεπλένει το χρώμα της πατίνας και αναδεικνύεται η ασημένια βάση .Φροντίστε να διατηρείτε μια ενιαία εικόνα στην επιφάνεια, προσέχοντας πάντα να αποφεύγετε τυχόν σκιές και ματίσεις στις ενώσεις. Το πανί πρέπει να είναι πάντα βρεγμένο για να σηκώνει το χρώμα. Επαναλάβετε την εργασία στο σύνολο της επιφάνειας . Όπου νομίζετε διορθώσετε το εφέ περνώντας ξανά με το σφουγγάρι το χάλκινο χρώμα και πατινάροντάς το.
 
Στάδιο 5:
Η δεύτερη πατίνα σε καφέ απόχρωση είναι για να δώσει το βάθος και τη λεπτομέρεια του σκουριασμένου μετάλλου στην επιφάνεια. Σε αντίθεση με το πρώτο χέρι πατίνας, εδώ εφαρμόστε τοπικά και όχι σε ολόκληρο τον τοίχο. Μην ξεχνάτε ότι το σφουγγάρι και το πανί πρέπει να είναι πάντα νωπά για να δουλεύεται η πατίνα εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...