Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Οξειδωμένη Αντίκα: Γρήγορα και Εύκολα.

Οξειδωμένη Αντίκα:
Μια εύκολη και γρήγορη διακοσμητική λύση που δίνει ζωή σε πήλινες γλάστρες, παλιά σιδερένια τραπεζάκια και καρέκλες. Χωρίς το άρθρο αυτό να είναι διαφημιστικό τα συγκεκριμένα χρώματα θα τα βρείτε από την Εταιρεία CROWN και ελπίζω να υπάρχουν ακόμα γιατί τελευταία φορά που τα χρησιμοποίησα ήταν πρι 8 περίπου χρόνια. Τα προϊόντα είναι VERDIGRIS, BRONZING, PEWTER KITS.

Προετοιμασία :
Προετοιμάστε την προς βαφή επιφάνεια ανάλογα με το προς βαφή αντικείμενο. Αν η επιφάνεια είναι άβαφη απλώς καθαρίστε καλά. Αν είναι βαμμένη με κάποιο βερνίκι ή γυαλιστερό ή ματ χρώμα, πρέπει να την πλύνετε καλά και στην συνέχεια να την τρίψετε πολύ καλά με ένα γυαλόχαρτο. Αν το αντικείμενο που έχετε επιλέξει είναι μεταλλικό , πλαστικό PVC , η κεραμικό MDF μελαμίνη, τότε πρέπει να πλυθεί με σαπούνι σε κόκκους ή απορρυπαντικό πλυντηρίου και να το αφήσετε να στεγνώσει καλά.


Στάδιο 1:
Εφαρμόστε το πρώτο χέρι( First Coat) με πινέλο 2,5 εκατοστών. Προσέξτε να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια και περιμένετε να στεγνώσει καλά.


Στάδιο 2:
Βυθίστε την άκρη του πινέλου που θα βρείτε στην συσκευασία , στο δεύτερο χρώμα ( second coat) . Σε ένα βαμβακερό ύφασμα πιέστε διαδοχικά και συνεχόμενα το πινέλο ώστε να στραγγίσει και να είναι σχεδόν στεγνό. Εφαρμόστε το χρώμα σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας ένα αχνό στρώμα του First Coat να φαίνεται από κάτω και αφήστε το να στεγνώσει.


Στάδιο 3 και 4:
Καθαρίστε το πινέλο και αφήστε το οπωσδήποτε να στεγνώσει καλά. Η επιτυχία του εφέ σας μπορεί να εξαρτηθεί ακόμα και από το αν το πινέλο σας είναι ακόμα υγρό. Επαναλάβατε την ίδια διαδικασία για το τρίτο χρώμα (Third Coat ) και το τελικό Cold Paint. Σε αντικείμενα με μεγάλη χρήση όπως τα τραπεζάκια και οι καρέκλες καλό είναι να περνάμε και ένα χέρι βερνίκι προστασίας για μεγαλύτερη αντοχή.
Πηγές : Τεχνικά φυλλάδια, περιοδικά Χρώματος και Διακλοσμησης που είμαι συνδρομητής, και προσωπική εμπειρία σαν ελαιοχρωματιστής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...