Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

DRAGGING : Σε Σιέλ απόχρωση.

DRAGGING : Σε Σιέλ απόχρωση.

Η τεχνοτροπία Dragging είναι μια εξαιρετική εφαρμογή διακοσμητικής τεχνοτροπίας.
Εργαλεία :

  1. 1 Βούρτσα 75 χιλιοστών .
  2. 1 ρολό βαφής ( αν πρόκειται για μεγάλη επιφάνεια )
  3. 1 σκαφάκι.
  4. Δοχείο για την ανάμιξη του glaze.
  5. Βούρτσα Dragging.
  6. Νέφτι
  7. Αναδευτήρας.
  8. Καθαρό πανί.
Υλικά :
  • Βάση : λευκή μπογιά βελουτέ ( η ποσότητα που θα χρειαστεί είναι εξαρτώμενη από το μέγεθος της επιφάνειας προς διαμόρφωση)
  • Glaze : προ-αναμεμειγμένο διαφανές glaze λαδιού, λευκή μπογιά βελουτέ, κυανό μπλε λαδομπογιά ζωγραφικής ( η ανάμιξη glaze με την λευκή μπογιά βελουτέ είναι 5 μέρη glaze προς ένα μέρος μπογιάς, η ποσότητα της λαδομπογιάς ζωγραφικής που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από τον τόνο που θέλουμε να πετύχουμε.
  • Βερνίκι : Ματ ή spray λούστρου.

Στάδιο 1 : Ανακατέψτε καλά την λευκή μπογιά βελουτέ και εφαρμόστε την με πινέλο ή ρολό στην ήδη προετοιμασμένη και ασταρωμένη επιφάνεια.
Στάδιο 2 : Επιλέξτε ανάμεσα στην έτοιμη απόχρωση του χρωματοπωλείου , σύμφωνα βεβαίως με την προτίμηση σας ή παρασκευάστε την μόνοι σας ως εξής. Ρίξτε glaze λαδιού σε ένα δοχείο και προσθέστε απόχρωση της κυανής λαδομπογιάς. Ανακατέψτε καλά. Να ανακατεύετε πάντα αρκετή μπογιά, γιατί φτιάχνοντας καινούργιες δόσεις δεν είναι βέβαιο ότι θα προκύψει ακριβώς το ίδιο χρώμα. Προσθέστε, ανακατεύοντας σιγά-σιγά, το διαλυτικό μπογιάς μέχρι το glaze να αποκτήσει μια κρεμώδη σύσταση. Για να μην κιτρινίσει με τον καιρό προσθέστε 2 κουταλιές μπογιά βελουτέ. Περάστε το glaze με το ρολό ή το πινέλο στον τοίχο σε λωρίδες από πάνω προς τα κάτω, πλάτους όχι περισσότερο από μισό μέτρο ούτως ώστε να έχετε αρκετό χρόνο να το δουλέψετε ενώ θα είναι ακόμη βρεγμένο. Περάστε το με οικονομία ειδάλλως θα αρχίσει να τρέχει πάνω στον τοίχο. Αν οι λωρίδες αρχίζουν να τρέχουν ή να μπερδεύονται μεταξύ τους περάστε το glaze με μια βούρτσα και αφήστε το να κάτσει για λίγα λεπτά πριν κάνετε Dragging Μέχρι τότε το διαλυτικό μπογιάς θα έχει εξατμιστεί. Αν παρόλα αυτό είναι ακόμη ρευστό προσθέστε λίγο Glaze . Μην αφήνετε ένα τοίχο μισοτελειωμένο. Να φροντίζετε να τελειώνετε την πλευρά του τοίχου από τη μια γωνία στην άλλη, ούτως ώστε να συνεχίζετε αργότερα με μια καινούργια πλευρά του τοίχου.
Στάδιο 3: Αρχίζοντας από την κορυφή του τοίχου με την βούρτσα Dragging ή με μια βούρτσα με μακριές τρίχες σύρετε τη βούρτσα προς τα κάτω με μια συνεχή αδιάκοπη κίνηση. Είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας η αφαίρεση του glaze να γίνει με μια ολόκληρη κίνηση δίχως την παραμικρή διακοπή κατά μήκος του τοίχου. Σε περίπτωση που η επιφάνεια είναι αρκετά μεγάλη και είναι αδύνατο να γίνει με μια κίνηση τότε ξεκινάτε από πάνω προς τα κάτω μέχρι ένα ορισμένο σημείο και κατόπιν από κάτω προς τα πάνω μέχρι να συναντήσετε το προηγούμενο σημείο. Το μυστικό της επιτυχίας είναι οι ρίγες να είναι όσο το δυνατό πιο ευθείες. Αν προτιμάτε πιο έντονο κοντράστ στο εφέ σας , επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

Στάδιο 4: Βεβαιωθείτε ότι το πέρασμα έχει γίνει ίσιο, σκουπίστε τη βούρτσα με ένα καθαρό πανί. Χρησιμοποιήστε κάθε τόσο ένα νήμα στάθμης για να βεβαιώνεστε ότι οι γραμμές του Dragging είναι ίσιες. Για να επιτύχετε αόρατη ένωση κατά μήκος της επιφάνειας ξεκινήστε την επόμενη ρίγα πατώντας τη βούρτσα σας περίπου 2 εκ πάνω στο τελείωμα της προηγούμενης. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία κάθε φορά αφού πρώτα σκουπίζετε τη βούρτσα με ένα καθαρό πανί.
Στάδιο 5: Για να προστατεύσετε τον τοίχο από τα χτυπήματα περάστε ένα χέρι ματ βερνίκι η spray λούστρου.
Πηγές : Περιοδικά χρώματος και διακόσμησης , τεχνικά φυλλάδια και προσωπική εμπειρία σαν ελαιοχρωματιστής. Το παραπάνω άρθρο μπορεί να αντιγραφεί εν μέρει ή ολόκληρο αρκεί να προστεθεί ένα Link προς τη σελίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...